Να σταματήσει επιτέλους το «βρώμικο» παιχνίδι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» - Να σταματήσει επιτέλους το «βρώμικο» παιχνίδι και η κοροϊδία εις βάρος των δημοτών



Μέχρι ο λαός μας να εξοικειωθεί με τα σημερινά δεδομένα και να αποδεχθεί, μην έχοντας άλλη επιλογή, την οικονομική εξαθλίωση που μας επεβλήθη, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έψαχναν την ελπίδα μέσα από αξίες και ιδανικά που θα έπρεπε τώρα ειδικά, να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Δυστυχώς όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το φιλότιμο και η «μπέσα» μπορεί να είναι λέξεις που δεν απαντώνται αλλού πλην του ελληνικού λεξιλογίου, όμως κάποιοι έχουν επιλέξει να τις αναφέρουν απλά για την τήρηση του λαϊκίστικου εθιμοτυπικού. Και φυσικά αναφερόμαστε -που αλλού- στη διοίκηση του Δήμου Φυλής και προσωπικά στον Δήμαρχο, που εμμένει με τις τακτικές του να καταστρέφει και τις τελευταίες, δυσδιάκριτες, ελπίδες για ανάκαμψη του τόπου μας.


Σε ό,τι αφορά τον κ. Σγουρό και τους ομοϊδεάτες του, φυσικά και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Η έλευση των σκουπιδιών της Τρίπολης και της Ερμιονίδας γράφει ακόμα μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του τόπου μας και δίνει στους δημότες ακόμα μια σπρωξιά προς στον γκρεμό. Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής επιτελεί εξαιρετικά την αποστολή του: Με την προσχηματική (και σχεδόν αστεία) δέσμευση για τήρηση «αυστηρών όρων» και «ελέγχων κλιμακίων», φέρνει έξω από τα σπίτια μας τα σκουπίδια της Πελοποννήσου, δικαιολογώντας ευθαρσώς την κίνηση του ως «αποφυγή των ποινικών, αστικών ή διοικητικών ευθυνών που προκύπτουν από την μη εφαρμογή της υπουργικής απόφασης», υποστηρίζοντας παράλληλα πως θα ανακουφίσει τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών από το καθεστώς ομηρίας των σκουπιδιών, μεταφέροντας το πρόβλημα σε αυτούς που προφανώς θεωρεί πολίτες β’ διαλογής, δηλαδή τους δημότες Φυλής!

Όμως δεν είναι αυτή η «ομάδα» το μεγάλο πρόβλημα. Το… φίδι στον κόρφο μας παραμένει η διοίκηση του Δήμου, η οποία συνεχίζει να κοιτά ανήμπορη και αποσβολωμένη (;) τις καταστροφικές για τον τόπο μας εξελίξεις. Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» θέτει τα ερωτήματα που βρίσκονται στα χείλη των δημοτών:

* Που πήγαν οι δεσμεύσεις για τήρηση της νομιμότητας κ. Μπουραΐμη; Ή μήπως η έλευση ακόμη 100 τόνων σκουπιδιών ημερησίως είναι κάτι που βρίσκεται εντός νομίμων πλαισίων και δεν θα πρέπει να μας απασχολεί;

* Που είναι οι ενέργειές σας για την αποφυγή της δημιουργίας των εργοστασίων καύσης; Αλήθεια, οι 6.5 χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων που φθάνουν ημερησίως στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής δεν φτάνουν; Μήπως στόχος είναι το απαιτούμενο τονάζ, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ποσότητα απορριμμάτων που προβλέπει ο σχετικός διαγωνισμός;

* Ο Σγουρός δεν θέλει να γίνει η «Τρίπολη, Νάπολι» και ως εκ τούτου η απόφαση, που προβλέπει παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων και του περιφερειακού σχεδιασμού, εμφανώς δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για αυτόν, σε αντίθεση με εμάς και τους δημότες. Για εσάς κ. Μπουραΐμη;

* Που πήγαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έχει λάβει ο Δήμος Φυλής από τον ΕΣΔΝΑ βάσει δήλωσης του κ. Σγουρού και από τις υπόλοιπες κρατικές χρηματοδοτήσεις; Οι δημοτικοί υπάλληλοι, αλήθεια, σε κάθε ευκαιρία θα μένουν απλήρωτοι με πρόσχημα την… καθυστέρηση των αντισταθμιστικών;

* Γιατί στα Άνω Λιόσια (κυρίως), αλλά και στο Ζεφύρι δεν βλέπουμε έργα με στόχο την περιβαλλοντολογική αναβάθμιση και ανακούφιση των πολιτών; Δεν υπάρχουν λεφτά; Γιατί δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα σχετικά ποσά που έχει λάβει ο Δήμος; Γιατί όλα στο σκοτάδι;

* Γιατί ζητάτε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος 200 εκατ. ευρώ εν μέσω κρίσης, για 28 έργα και μελέτες; Τα οικονομικά του Δήμου γιατί δεν επιτρέπουν ούτε τη στοιχειώδη αυτάρκεια;

* Αλήθεια, οι συνεχείς οικονομικοί έλεγχοι, αφου ειμαστε σε καθεστώς επιτήρησης, που αποσκοπούν; Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε φυσικά ή νομικά προσωπα; Οι δημότες δικαιούνται να γνωρίζουν πόσα χρήματα έχει εισπράξει ο δήμος τα τελευταία χρόνια και φυσικά που έχουν χρησιμοποιηθεί αυτά τα ποσά!

Τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολλά και όσο περνά ο καιρός αυξάνονται. Δυστυχώς, η τωρινή διοίκηση σε κάθε ευκαιρία δείχνει ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να αντισταθεί και να δώσει λύσεις. Έχει γίνει πλήρως αντιληπτό πως η ποιότητα ζωής των δημοτών περνάει σε δεύτερη μοίρα όταν διακυβεύονται πολιτικά παιχνίδια, στα οποία ο κ. Μπουραΐμης αποδεικνύεται εξαιρετικός.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» αφουγκράζεται τον λαό και μακριά από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα, τάσσεται στο πλευρό του:
Δεν θέλουμε εργοστάσια καύσης, τελεία και παύλα.

Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι, οι πρακτικές της διοίκησης Μπουραΐμη μας φέρνουν ένα βήμα πριν την οριστική και αμετάκλητη καταστροφή και λέμε, μαζί με τον λαό, «ΟΧΙ» σε όλους όσους ζητούν την περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας.

Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, με όση δύναμη έχουμε, για να πατάξουμε τα συμφέροντα που προσβλέπουν στον θάνατο της περιοχής μας.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!


                                                                                    Για την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Σάββας Ι. Σάββας


πηγή:http://savvassavvas.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Α ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΣΑΒΒΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΟΤΑΝ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΨΗΦΙΖΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ? ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕ ΠΑΠΠΟΥ ΜΠΟΥΡΑΙΜΗ ΒΑΒΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΞΟΥΜΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ.

    ΘΑΝΑΣΗΣ Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ρε κακομοίρη Θανάση που πιστεύεις ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών θα λυθεί άν σνεργασθεί κάποιος με αυτούς που το δημιούργησαν,΄έβαλαν τις υπογραφές τους και το συντηρούν τόσα χρόνια σε βάρος των κατοίκων της περιοχής!Είναι πραγματικά για λύπηση όποιος πιστεύει ότι για τα σαράντα χρόνια παραμονής της χωματερής στα Λιόσια και τα πρόσφατα στη Χασιά, ευθύνεται ένας σημερινός αρχηγός παράταξης γιατί διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος!Ξύπνα Θανάση, γιατί με σάπια, δοκιμασμένα και αποτυχημένα υλικά,συνεχώς θα βαδίζουμε στην καταστροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TΑ ΤΣΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΡΚΟΥΔΑΡΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ; ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ. ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝΕ ΒΟΛΕΦΤΕΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΑΝΕΛΗΤΕΣ... ΑΣΤΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΟΣΑ ΤΟ 2007 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΠΟΙΑ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

      ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΦΥΡΙ

      Διαγραφή
  3. Γειά σου ρε μεγάλε Κώστα!Δηλαδή όταν όλοι διαπιστώσαμε με τρόπο οδυνηρό, ότι τα μεγάλα κόμματα μας δούλευαν, ότι υπήρχαν πολιτικοί και πολιτικές διεφθαρμένες, έπρεπε να παραμείνουμε σαν λαός στο πλευρό τους ακόμα, και να στηρίζουν όλοι τις ίδιες κομματικές πολιτικές και στα δημοτικά συμβούλια! Να μη διαφοροποιείται λοιπόν κανένας, αναλαμβάνοντας και το κόστος των επιλογών του, αλλα να συνεχίζει με αυτούς που κατέστρεψαν και τα Λιόσια και την Ελλάδα? Τι ωραία που μας τα λές!Σκέψου και ότι δεν μασάς πιά κουτόχορτο ρε φίλε Κώστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή