Σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη με Δημάρχους Δυτικής Αττικής για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.

         
          



Ελευσίνα, 12 Μαρτίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη με Δημάρχους Δυτικής Αττικής για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.

Σύσκεψη με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Δυτικής Αττικής συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, στα γραφεία Π.Ε. Δυτικής Αττικής. Το θέμα της σύσκεψης ήταν η ένταξη έργων και μελετών των Δήμων στο ΕΣΠΑ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Μπουραΐμης (Φυλής), Νίκος Μελετίου (Ασπροπύργου), Γεώργιος Τσουκαλάς (Ελευσίνας), Γεώργιος Δρίκος (Μάνδρας Ειδυλλίας), Ιωάννης Μαρινάκης (Μεγάρων) και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας. Επίσης συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της
Περιφέρειας Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λέμας, οποίος ως εξειδικευμένο στέλεχος ενημέρωσε τους Δημάρχους για το ποια έργα και ποιες μελέτες μπορούν να ενταχθούν και κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Θα δοθεί προτεραιότητα σε αντιπλημμυρικά έργα των οποίων οι μελέτες έχουν υψηλό βαθμό ωρίμανσης. Σε ότι αφορά στις κατασκευές κτιρίων μπορούν να ενταχθούν μόνο εκείνα με μηδενική ενεργειακή απόδοση. Ο κ. Λέμας τόνισε ότι οι φάκελοι των προς ένταξη έργων θα πρέπει να είναι πλήρεις, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση απόρριψης ή μη υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου στη συνέχεια και ζήτησε από τους Δημάρχους μέχρι τον προσεχή Ιούνιο να προκηρυχθούν τα έργα.

«Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, στοχεύουμε στο να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, όσα περισσότερα ώριμα δημοτικά έργα γίνεται, γιατί αυτό θα είναι προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Αττικής.», δήλωσε μετά τη σύσκεψη η Αντιπεριφερειάρχης.       


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια