Στο ΕΣΡ το ALTER και ο Ξένιος



Επιτέλους θα ασχοληθεί το ΕΣΡ με το ALTER και τον ραδιοφωνικό σταθμό Ξένιο, που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους περισσότερο από ένα χρόνο.
Οι εκπρόσωποι και των δύο φορέων έχουν κληθεί στις 5 Φεβρουαρίου και η δικαιολογία για τη μεγάλη καθυστέρηση είναι στην περίπτωση του καναλιού εμπλοκή λόγω της αίτησης υπαγωγής στο πτωχευτικό άρθρο 99, ενώ για το ραδιόφωνο του Δήμου Φυλής η διαδικασία εκκαθάρισης.
Το καίριο ερώτημα και για τις δύο περιπτώσεις είναι, φυσικά, τι θα γίνει με τις συχνότητές τους κι αν θα κριθεί τελικά ότι πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.
Την ίδια ώρα αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του οργάνου
με τους εκπροσώπους του Flash έπειτα από καταγγελία της ΕΣΗΕΑ, για να εξεταστεί αν ο πολύπαθος ραδιοσταθμός είναι βιώσιμος. Η αναβολή προέκυψε επειδή άλλαξε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την εταιρεία.
Εξάλλου το ΕΣΡ δεν βιάζεται να βγάλει πόρισμα ούτε στην κόντρα MEGA - ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψε πριν από 3 εβδομάδες, ούτε βέβαια στη μετάδοση του «πειραγμένου» βίντεο του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου από μέρος των ΜΜΕ, αφού ακόμη και οι δύο υποθέσεις εξετάζονται από τη νομική υπηρεσία.
Φυσικά, δεν έλειψαν ούτε από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ τα πρόστιμα.
Ο ALPHA τιμωρήθηκε με 100.000 για την εκπομπή «Boing» που μεταδόθηκε στις 9/12/2012.
Πρόστιμο 15.000 ευρώ δόθηκε στο Κύδων TV της Κρήτης για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος.
Το STAR CHANNEL τιμωρήθηκε για την προβολή βίαιων σκηνών σε εκπομπή κινουμένων σχεδίων με σήμανση «Κατάλληλο για όλους» που μεταδόθηκε στις 10.30 το πρωί. Συγκεκριμένα, στη σειρά «Λεγεώνα των υπερηρώων: Μαχητές του αύριο» προβλήθηκε σκηνή όπου Αμερικανός στρατιώτης πυροβολεί στο κεφάλι Βορειοκορεάτη, ενώ ακούγεται η φράση «Καλύτερα νεκρός, παρά κομμουνιστής».
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο κανάλι Πατρίδα TV του Νομού Χίου για παράνομη δικτύωση, αλλά κι επειδή δεν μεταδίδει δελτία ειδήσεων.
Πρόστιμα 3.000 ευρώ επιβλήθηκαν στο Radio Palace του Δήμου Λάρισας για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου και 4.000 ευρώ στο Ράδιο Κρανίδι του Δήμου Αργολίδας για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος.
Τέλος, το ΕΣΡ ανακοίνωσε πως δημιουργήθηκε κέντρο εκπομπής στο Νομό Ρεθύμνου απ' όπου μπορούν στο εξής να εκπέμπουν οι σταθμοί της περιοχής Alpha Fm, Ράδιο Υπάρχω και Μουσικό Κανάλι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια