ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΦΥΛΗΣ



μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14, 10553, τηλ. 210.3306303, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία 54631, τηλ. 2310. 269780, fax 2310.421196


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ – ΦΥΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΧΙ ΣΤΙΣ 2 ΝΕΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από τα κέρδη
Να αλλάξει ο ΠΕΣΔΑ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ της Πολιτικής Κίνησης Αχαρνών – Φυλής δηλώνουμε για ακόμα μία φορά την πλήρη αντίθεσή μας στον υφιστάμενο περιφερειακό σχεδιασμό. Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της υγείας μας , στους «γνωστούς εργολάβους» και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.
Ξεκαθαρίζουμε ότι η πιο φιλική στο περιβάλλον και η πιο οικονομική λύση για τα νοικοκυριά είναι η διαλογή στην πηγή και ένα αποκεντρωμένο δημόσιο σύστημα διαχείρισης με:

1. Αναθεώρηση και ριζική αλλαγή του ΠΕΣΔΑ. Εξάλλου υπάρχουν πολλά νομικά κενά στην εξελισσόμενη διαδικασία.
2. Απόσυρση του σχεδίου για την κατασκευή των 2 μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στην περιοχή μας που, εκτός των άλλων, είναι διαστασιολογημένα με τέτοιο τρόπο , ώστε να δέχονται το σύνολο, σχεδόν, των σύμμεικτων απορριμμάτων, υπονομεύοντας  κάθε προσπάθεια εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης.
Τονίζουμε ότι είμαστε  εναντίων  στο συγκεντρωτικό μοντέλο των μεγάλων κεντρικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας σύμμεικτων που δρομολογείται από τον φορέα διαχείρισης.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και την δράση μας κατά των 2 τεράστιων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, που στηρίζονται σε αντιοικολογικά κριτήρια. Δεν σταματάμε αν δεν δικαιωθούμε για τον αγώνα που δίνουμε να αναδειχθεί η επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων της περιοχής μας. Εξάλλου για τον σκοπό αυτό ο ευρωβουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ κατέθεσε ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο, στην οποία αφού καταγγέλλουμε ότι δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος στα ρυπασμένα εδάφη,  ζητάμε να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για να αποκατασταθεί περιβαλλοντολογικά η περιοχή.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μαζί με κάθε παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Φυλής η οποία κινείται στην κατεύθυνση της οικολογικής αποκατάστασης της περιοχής.
Για εμάς είναι επικίνδυνοι όσοι βάζουν τα «30 αργύρια» των αντισταθμιστικών, πάνω από την υγεία των ανθρώπων και από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καταστρέφοντας τη γη των προγόνων μας και υπονομεύοντας τη ζωή των παιδιών μας.  
Δεν είμαστε μόνο αντίθετοι στις 2 νέες τεράστιες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων που θέλουν να δημιουργήσουν στην περιοχή μας. Έχουμε και επεξεργασμένη αντιπρόταση.
Επισημαίνουμε για ακόμα μία φορά ότι είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή κάθε μορφής καύσης και ζητάμε:
1.  Όλοι οι Δήμοι αναλαμβάνουν ευθύνες για κομποστοποίηση αλλά και για μείωση, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων. Κάθε Δήμος (ή σύνολο όμορων Δήμων) να αναλάβει τα σκουπίδια που παράγει.
2.  Δημιουργία Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης- Ανακύκλωσης Έντυπου Χαρτιού
3.  Χωριστοί κάδοι για: (α) χαρτί/χαρτόνι & έντυπα, (β) λοιπές συσκευασίες (γ) οργανικά (δ) λάδια (ε) υπολείμματα. Επιπλέον Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (συσκευασιών) και δημοτικά κέντρα Επαναχρησιμοποίησης-Ανακύκλωσης.
4. Εφαρμογή της νομοθεσίας, συμπλήρωση με νέα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης για οργανικά υλικά, έπιπλα, ογκώδη αντικείμενα, φάρμακα, επικίνδυνα οικιακά απόβλητα.
Σε πολιτικό επίπεδο υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές του Ιουνίου ήμασταν το μόνο κόμμα που έδωσε τη διακαναλική του συνέντευξη, σημειολογικά, από τον ΧΥΤΑ Φυλής καταγγέλλοντας ΖΩΝΤΑΝΑ τους εργολάβους και τα οικονομικά συμφέροντα.
Πληρώσαμε την επιλογή μας, αυτή, βιώνοντας τον αποκλεισμό από συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης δύο μέλη της Πολιτικής Κίνησης Αχαρνών- Φυλής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ήταν υποψήφιοι βουλευτές στην εκλογική Περιφέρεια Αττικής δυναμώνοντας τον αγώνα μας για την οικολογική αποκατάσταση της περιοχής μας . Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μαζί με τον Ευρωβουλευτή μας και τους Περιφερειακούς μας Συμβούλους Αττικής.
Συνεχίζουμε με πράξεις βροντοφωνάζοντας  ότι οι «ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από τα κέρδη».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ ΦΥΛΗΣ


Νίκος Ντούρος Κώστας Καλογράνης

Συντονιστής μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου
Οικολόγων Πράσινων









---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Ντούρος : 6982921699 --- Κώστας Καλογράνης : 6984797960

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια