Παράπονα από τους ιδιοκτήτες του πρώην 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων- "Κατσίαρα"





Σας γράφω κι εγώ για να εκθέσω και το δικό μας τεράστιο πρόβλημα με ακίνητο που είναι στο όνομά μας και σ'αυτό στεγαζόταν Γυμνάσιο και Λύκειο στα Άνω Λιόσια.
Μετά τον Καλλικράτη, το ακίνητο αφενός εγκαταλείφθηκε από το σχολείο χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των ιδοκτητών για να το παραλάβουν από το Δήμο (όπως γίνεται νομίμως σε όλες τις περιπτώσεις), εμάς μας χρωστούν ενοίκια ενός και βάλε έτους (σημειωτέον ότι δεν έχουμε άλλους πόρους εισοδημάτων) κι επειδή το κτίριο έμεινε απροστάτευτο (αφού δεν γνωρίζαμε ότι έφυγε το σχολείο), εισέβαλε ομάδα τσιγγάνων όπου μένουν εκεί, ξήλωσαν τοίχους, κάγκελα και ό,τι μπορούσαν να πουλήσουν  και κατάντησαν όλο το χωρο εστία βρωμιάς και δυσωδίας με αποτέλεσμα να ενοχλούν και τους κατοίκους των γειτονικών κατοικιών.
Και αφού παραπονεθήκαμε και μας ειδοποίησαν οι ίδιοι οι γείτονες για να διώξουμε τους
τσιγγάνους, Αστυνομία και Δήμος μαζί ήταν συνεννοημένοι για αμοιβαία αλληλεγγύη επειδή οι τσιγγάνοι είναι πλειοψηφία στην περιοχή. 
Δεν έχουμε κανένα προσωπικό πρόβλημα, ούτε είμαστε ρατσιστές, (ο θείος μου ο συγχωρεμένος ήταν δάσκαλος και ιδιοκτήτης του σχολείου και δίδασκε τα μικρά τσιγγανάκια δωρεάν) αλλά μας έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.
Επιπλέον ο Δήμαρχος πήρε να μας απειλήσει κιόλας ότι θα κατεδαφίσει το κτίριο κι από πάνω γιατί δεν έχει λεφτά να μας αποζημειώσει λες και είναι δικό του για να προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Εβαλε δε την Πολεοδομία να συντάξει ειδική τεχνική έκθεση για την επικινδυνότητα του κτιρίου και ό,τι ως ιδιοκτήτες πρέπει να προβούμε στην αποκατάσταση των ζημιών αλλιώς θα το κατεδαφίσουν. Τόσο αναίσχυντοι!!!
Εμείς κινούμαστε πάντως δικαστικά και ό,τι κι αν γίνει δεν θα το αφήσουμε έτσι. Και κυρίως δεν θα αφήσουμε κανέναν "τραμπούκο" Δήμαρχο να το κάνει φέουδο!!! Με τη δική μας ανοχή ως πολίτες έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε.
Κι επειδή έχω και πολύ καλή σχέση με τα κανάλια, είναι ώρα να μαθευτεί και το ρεντίκολο που επικρατεί κι εκεί...

Οι πολίτες πια δεν μπορούν να εκφοβιστούν.

Δήμητρα Κακαβά-Κατσιάρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια