Άρθρο του Δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραΐμη στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ"





 "Αυτό που θέτω ως προσωπικό στόχο είναι να ξαναφέρω στους δημότες μου την αισιοδοξία και στα παιδικά πρόσωπα το χαμόγελο"


-Δημήτρης Μπουραΐμης, δήμαρχος Φυλής

Στις μέρες μας τα ευχολόγια περισσεύουν, η ουσία της πολιτικής μας δράσης πρέπει να βασίζεται σε παρεμβάσεις που απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο. Το μήνυμα των φετινών εορτών πρέπει να συμπυκνώνει τρεις βασικές έννοιες που οφείλουν να αποτελέσουν την αρχή μιας εθνικής προσπάθειας για να βγει η χώρα από το τέλμα και τη μιζέρια της κρίσης: αλληλεγγύη, προσφορά και δημιουργία.

Παρότι η ύφεση μας στερεί την ευελιξία που θέλαμε να έχουμε σαν δήμος πιστεύω ότι όσα μας λείπουν σε πρακτικό επίπεδο τα αναπληρώνουμε με τα αποθέματα αγάπης και αλληλεγγύης που μας είναι ανεξάντλητα.
Στην πόλη μας  η ανεργία και τα κοινωνικά - οικονομικά προβλήματα αγγίζουν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Έτσι αποφασίσαμε και εφαρμόζουμε σταδιακά ένα πλήρες πρόγραμμα παρέμβασης, που είμαστε βέβαιοι ότι θα ανακουφίζει όλο και περισσότερο αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. 
Κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία, παρεμβάσεις υπέρ των μαθητών και των ΑΜΕΑ θα γίνουν πραγματικότητα από το πρώτο κιόλας διάστημα του 2013.

Προσωπικά έχω μια αρχή. Ότι η τοπική αυτοδιοίκηση κι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με αυτή δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης αν δεν καταφέρουμε να εξελίξουμε τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες που έχουμε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποτελέσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τον πολίτη απέναντι στην άγρια επίθεση που δέχεται η ζωή του τα τελευταία χρόνια. Αυτό που θέτω ως προσωπικό στόχο είναι να ξαναφέρω στους δημότες μου την αισιοδοξία και στα παιδικά πρόσωπα το χαμόγελο. Κι αυτό είναι για μένα το σημαντικότερο δώρο.
πηγή:http://anyfantakis-allagi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Αυτος εισαι μεγαλε δημαρχε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας φροντίση πρώτα να πληρώση αυτούς που εδώ και χρόνια τους χρωστάει (ο Δήμος) αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και τους κοροϊδεύει αδιάντροπα, και μετά να μιλάη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή