Κοινή Ένσταση Από "Νέα Εποχή" και "Ενότητα Πολιτών"








Προς                                                                                                                 Άνω Λιόσια 02/11/2012
Περιφέρεια Αττικής
Διεύθυνση Περιβάλλοντος
Γραμματεία Περιφερειακού Συμβουλίου
ΕΝΣΤΑΣΗ
1.       Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Φυλής «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»
2.       Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Φυλής « ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»
ΚΑΤΑ
Της με αρ. πρωτ. Φ 6193/2807/12 απόφασης έγκρισης μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Με την υπ’ αριθμ. Φ 6193/2807/12 απόφαση της Περιφέρειας Αττικής Τμήμα Φυσικού Περιβάλλοντος έχει εγκριθεί η δημιουργία της εγκατάστασης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αεριοποίησης βιομάζας της εταιρείας «ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ Ε.Π.Ε.» σε οικόπεδο το οποίο βρίσκεται στο ΒΙ.Ο.ΠΑ Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και συγκεκριμένα στο Ο.Τ 3061-1.
Με την ένστασή μας αυτή ζητάμε την ακύρωση της παραπάνω απόφασης για τους εξής λόγους:

1.       Σύμφωνα με το ν. 2545/1997 το ΒΙ.Ο.ΠΑ λειτουργεί ως χώρος υποδοχής κάθε βιομηχανικής ή βιοτεχνικής δραστηριότητας χαμηλής όχλησης και επαγγελματικών εργαστηρίων. Η χρήση γης της υπό εγκατάσταση δραστηριότητας δεν ξεκαθαρίζει με ακριβή στοιχεία την ένταξη της με σαφή κωδικό.
2.       Η εταιρεία «ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ Ε.Π.Ε.» κατέθεσε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σύμφωνα με την οποία η επιδιωκόμενη δραστηριότητά της χαρακτηρίζεται μέτριας όχλησης που μπορεί να προκαλέσει πολλαπλές αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις όπως:
     Αύξηση της όχλησης στη γύρω περιοχή από την κίνηση βαρέων οχημάτων ,από τη λειτουργία της μονάδας και από τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων πρώτης ύλης (γύρω στους 780 τόνους μηνιαίως) μέσα από δρόμους της πολεοδομικής ενότητας “ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ” και κατ’ επέκταση από τον οικιστικό ιστό της δημοτικής ενότητας “ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ”. Επίσης δεν αναφέρεται η αδειοδοτημένη εταιρεία μεταφοράς της πρώτης ύλης , αφού η προς επεξεργασία πρώτη ύλη απαιτεί ειδικά οχήματα.
      Δεν αναφέρεται ο τρόπος διάθεσης των υγρών αποβλήτων και ποια η διαχείρισή τους, και από ποιον φορέα. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης υδάτων από τα υγρά απόβλητα της άνω δραστηριότητας στην περίπτωση της ανεξέλεγκτης διάθεσής του.
Η μονάδα θα διαθέτει δαυλό για την καύση του αερίου που θα παράγεται, με αποτέλεσμα η έκκληση διαφόρων παραγώγων της καύσης στην ατμόσφαιρα να επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό της ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία απαγορεύεται η άσκηση τέτοιας δραστηριότητας εφόσον υπάρχουν κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή, η πρόσβαση στον χώρο γίνεται μέσω του οδικού δικτύου του οικιστικού ιστού της πόλης  ενώ παράλληλα πολύ κοντά βρίσκεται η Αττική Οδός και οι γραμμές του Προαστιακού. Σε όλους είναι γνωστό ότι η περιοχή του Δήμου Φυλής είναι ήδη επιβαρημένη από τη λειτουργία της χωματερής και της διαχείρισης των απορριμμάτων άρα οποιαδήποτε επιβάρυνση του περιβάλλοντος της περιοχής θα είναι καταστροφική. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου ΦΥΛΗΣ, κάθε δραστηριότητα που έχει να κάνει με την διαχείριση των απορριμμάτων στο δήμο μας από οποιοδήποτε φορέα απαιτεί την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, μέχρι τώρα τέτοια απόφαση δεν υπάρχει.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και όσους θα προσθέσουμε με υπόμνημά μας παρακαλούμε όπως προβείτε στην ακύρωση της απόφασης.

Οι Αιτούντες

Χρήστος Παππούς
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φυλής
Πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων
Επικεφαλής Δημ. Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»

Σάββας Σάββας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φυλής
Πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημ. Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Φυλής                 Οι Σύμβουλοι Δημοτικών Ενοτήτων

Δημήτριος Καμπόλης                                                    Ιωάννης Βάθης

Παναγιώτης Καμαρινόπουλος                                  Γεωργία Ατζάμπου

Μιχάλης Οικονομάκης                                                  Βασίλειος Τσίγκας

Αθανάσιος Σχίζας                                                           Δημήτριος Ρίζος

Κωνσταντίνος Κοκκόριας                                          Κωνσταντίνος Μπρέμπος

Δημήτριος Πανάγος                                                   Ουρανία Λέχου

Φωτεινή Γιαννοπούλου

Ευάγγελος Βάθης

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
    Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
    ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
    ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΛΑΒΗΣ
    ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
    ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

    HΜEP: 1/8/2012
    ΑΠ. 34296
    Προς: ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ
    ΥΠΟΨΗ: κ. Μαλαχιά Ιωάννη

    Σε απάντηση της σχετικής αιτήσεώς σας στο Δήμο μας με ΑΠ. 32752/23-7-2012, βεβαιώνουμε ότι στην Πολεοδομική Ενότητα ΒΙΟ.ΠΑ Ο.Τ. 3061-01, υπάρχει αγωγός ύδρευσης και μετά την προσκόμιση της άδειας οικοδομής του κτηρίου, ο Δήμος θα προβεί σε υδροδότηση.

    Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντε βρε καλοριζικα... τα βρηκαν τα πουλακια μας δηλαδη δεν τα χαν χαση και ποτε ο σαββασ σαββασ του 2% βρηκε στεγη στον παππου. τακιμια απο της εκλογες ως σημερα


    παραπονιαρη πως σου φανηκε η παντρια πως και δεν λες τιποτα? αλλα ξεχασα εσυ μονο για τους χασοτες και τον μπουραιμη λες........... μαυροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή