Νερό στο κρασί... των ευθυνών έριξε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Φυλής


Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   
Κυριακή, 25 Νοέμβριος 2012 11:39
Σε πλειοδοσία για το ποιος θα χαιδέψει περισσότερο τα αυτιά των δημοτών σε σχέση με τους λογαριασμούς του νερού, επιδόθηκαν διοίκηση και αντιπολίτευση του δήμου Φυλής, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Με φόντο οργισμένους κατοίκους, που παρέλαβαν φουσκωμένους λογαριασμούς νερού και τους οποίους κάποιοι - συνειδητά, για λόγους ψηφοθηρίας - κατηύθυναν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αντί να τους στείλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες να βρουν το δίκιο τους, εκτυλίχθηκε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, με ευθύνη όλων των πλευρών και όλων των
παρευρισκομένων.
Η σωστή τοποθέτηση του δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραίμη, ότι κακώς κινητοποιήθηκε ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο για ένα θέμα, το οποίο μπορούσε να λυθεί μεταξύ των δημοτών που είχαν πρόβλημα και των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και η εξαγγελία του για δωρεάν κατανάλωση κυβικών στα νοικοκυριά, πνίγηκε σε έναν ποταμό αντιθέσεων, παρασύροντας μαζί και την μεγάλη αλήθεια: ότι η εποχή που η περιοχή πλήρωνε φθηνά το νερό ή – ελέω αδόκιμων συμφωνιών – δεν το πλήρωνε καθόλου, έχει παρέλθει και ότι το χρέος των 32 εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΥΔΑΠ είναι τόσο υπαρκτό, όσο και απαιτητό.
Η διοίκηση...
Την δωρεάν κατανάλωση 50 κυβικών νερού το χρόνο για κάθε μέλος, κάθε οικογένειας του δήμου Φυλής, εξήγγειλε ο Δημήτρης Μπουραίμης, πρόταση που θα εξειδικευθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο ενώ θα ρυθμιστούν ευνοικά τα ήδη υπάρχοντα. Ανακοίνωσε ότι οι καταμετρήσεις θα γίνονται πλέον παρουσία των κατοίκων, υποστήριξε ότι, «δεν μπορούμε να πάμε στο παλιό τιμολόγιο γιατί αναλαμβάνουμε έτσι τα παλιά χρέη» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι πουλά πατριωτισμό στους πολίτες, την ίδια στιγμή που ο δήμος χρωστά από το παρελθόν και έρχονται κατασχετήρια.
Ωστόσο, ο κ. Μπουραίμης απέφυγε να ζητήσει και να αποδώσει συγκεκριμένες ευθύνες για τον τραγέλαφο που σημειώθηκε με τους λογαριασμούς του νερού, όπως απέφυγε και να βάλει το χέρι στην πληγή, ισχυριζόμενος ότι ο δήμος δεν αναγνωρίζει το χρέος των 32 εκατομμυρίων προς την ΕΥΔΑΠ. Διότι, όσο και να μην το αναγνωρίζει, το γεγονός είναι γεγονός και το μεγάλο ζήτημα πλέον είναι με ποια επιχειρήματα θα το αποποιηθεί, όταν υπάρχουν ήδη δικαστικές αποφάσεις και με το δεδομένο ότι η ειρήνη δεν επιτυχγάνεται, απλώς φωνάζοντας «ειρήνη».
Στο «δια ταύτα» πάντως του προβλήματος που δημιουργήθηκε, η αρμόδια αντιδήμαρχος Έλλη Κατσανού είπε ότι στους λογαριασμούς υπάρχουν φόροι 40% από το κράτος, γεγονός που δεν είχε υπολογιστεί, τόνισε ότι υπήρχαν μετρήσεις στο παρελθόν που δεν αντιστοιχούσαν στις πραγματικές, με αποτέλεσμα κάποιοι κάτοικοι να πληρώνουν λιγότερο και ζήτησε από τους πολίτες να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διορθωθούν λάθη, όπου υπάρχουν.
... Η αντιπολίτευση
Σε υψηλούς τόνους και, εκ του ασφαλούς, κινήθηκαν οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης. Ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Παππούς ζήτησε επιστροφή στο παλιό τιμολόγιο του νερού και κατάθεση σχετικού αιτήματος στην ΕΥΔΑΠ καθώς και επιστροφή των χρημάτων που έχουν ήδη πληρώσει οι πολίτες. Παρέλειψε, ωστόσο, να εξηγήσει γιατί έφτασε το χρέος προς στην ΕΥΔΑΠ στα 32 εκατομμύρια ευρώ και, κυρίως, πως θα ρυθμιστεί αυτό το χρέος, όπως και γιατί η διοίκησή του άφησε 3,5 εκατομμύρια ευρώ ανείσπρακτο χρέος σε λογαριασμούς νερού, όπως κατήγγειλε η κα Κατσανού.
...και ο Δημήτρης Τσιουμπρής
Την μεγαλύτερη αλήθεια έκρυβε, πάντως, η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Φυλής Δημήτρη Τσιουμπρή, ο οποίος τόνισε πως οποιαδήποτε απόφαση και να λάβει το δημοτικό συμβούλιο, την επόμενη μέρα η ΕΥΔΑΠ θα απαιτήσει τα τιμολόγια. «Απόψε γίνεται μια πλειοδοσία για το ποιος θα χαρίσει περισσότερα στους δημότες. Αλλά οι δημότες έχουν στην πλάτη τους 32 εκατομμύρια ευρώ χρέος και κάποιοι έχουν ευθύνες. Δεν μπορεί απλώς να κάνουμε ψηφοθηρία...».
ΠΗΓΗ:http://www.doxthi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια