Καρέ- καρέ καταγράφει η κάμερα τις κατεδαφίσεις στις αυθαίρετες παράγκες


PDFΕκτύπωσηE-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   
Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2012 10:22
katedafiseis- tsigganoi
Στιγμές καρέ- καρέ από τις κατεδαφίσεις των αυθαίρετων τσιγγάνικων παραπηγμάτων κατέγραψε η κάμερα. Οι πρόχειρες κατασκευές, με τις οποίες είχαν στήσει τις παράγκες τους, έπεφταν σαν τραπουλόχαρτα όταν έμπαιναν μέσα τα μηχανήματα του δήμου. Στις περισσότερες κατεδαφίσεις δεν υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες, εκτός από μια περίπτωση, όπου αναγκάστηκαν να πάρουν θέση οι δυνάμεις των ΜΑΤ.





Οι κατεδαφίσεις ξεκίνησαν από την συνοικία του Αγ. Ιωάννη (βίντεο 1 και 2)



Και συνεχίστηκαν στην συνοικία του Αγ. Γεωργίου (βίντεο 3 και 4):


Σε σειρά κατεδαφίσεων αυθαίρετων τσιγγάνικων παραπηγμάτων στις συνοικίες του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Γεωργίου στα Άνω Λιόσια, προχώρησε η υπηρεσία της Πολεοδομίας, ύστερα από αυτόφωρη διαδικασία, στην οποία προχώρησε από κοινού με την αστυνομία. Με μια, εξαιρετικά, συντονισμένη, μεγάλη και οργανωμένη επιχείρηση, η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Έλλη Κατσανού, σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, διμοιρία των ΜΑΤ και την συνδρομή των υπηρεσιών Περιβάλλοντος και της δημοτικής αστυνομίας, ξεκίνησε να υλοποιεί τις σχετικές νόμιμες διαδικασίες, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι κάθε καινούρια παράγκα που στήνεται, θα κατεδαφίζεται αμέσως.
Η επιχείρηση κατεδάφισης ξεκίνησε στις 8 και μισή και σε αυτήν πήραν μέρος οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας με επικεφαλής την Έλλη Κατσανού, ειδικευμένο εργατοτεχνικό προσωπικό (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, χειριστές μηχανημάτων) του τμήματος Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον Βασίλη Γεωργιάδη, φορτηγό της δημοτικής κοινότητας Ζεφυρίου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ραφτέλη, η δημοτική αστυνομία με επικεφαλής τον Γιώργο Μανωλά, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με επικεφαλής τον διοικητή Τάξης κ. Πουλογιαννόπουλο και μια διμοιρία των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση.
Είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες από την Πολεοδομία και ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών, προκειμένου να δράσουν με ασφάλεια και ταχύτητα.
Δύο φορτηγά, δυο φορτωτές "τζισιμπι" και μια αρπάγη του δήμου Φυλής κατεδάφισαν τα αυθαίρετα τσιγγάνικα παραπήγματα σε κατοικημένες περιοχές των Άνω Λιοσίων και μια, μεγάλης έκτασης, περίφραξη με ελενίτ και κοιλοδοκούς στο ΒΙΟΠΑ. Επιπλέον, κατεδάφισαν λυόμενο οικίσκο, στο οποίο, σύμφωνα με κατοίκους, έβρισκαν καταφύγιο παραβατικά στοιχεία και δημιουργούσαν φασαρίες.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τσιγγάνοι της περιοχής επιχείρησαν να σταματήσουν την κατεδάφιση σε ένα από τα παραπήγματα, με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ να παραταθούν απέναντί τους, έτοιμοι, αν χρειαστεί να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Τελικά, υπό την πίεση της αστυνομίας, οπισθοχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.
Όπως τόνισε η αντιδήμαρχος Έλλη Κατσανού, οι κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. «Όλοι οι φάκελοι για αυθαίρετες κατασκευές που έχουν τελεσιδικήσει, έχουν μεταβιβαστεί αρμοδίως στην αποκεντρωμένη διοίκηση, προκειμένου ο δήμος να συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις κατεδαφίσεις. Δυστυχώς, μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, η νομοθεσία δεν μας επέτρεπε να κινηθούμε άμεσα, σε όλες τις περιπτώσεις. Όπου μπορούμε, όμως, θα κινούμαστε άμεσα και μέσα σε στα πλαίσια του νόμου,, απελευθερώνοντας το δημόσιο χώρο και συμβάλλοντας στην ασφάλεια και την προστασία της υγείας των κατοίκων. Επισημαίνω ιδιαίτερα την άψογη συνεργασία με τις δυνάμεις της αστυνομίας και ιδιαίτερα με το διοικητή του αστυνομικού τμήματος Άνω Λιοσίων κ. Πουλογιαννόπουλο, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την άψογη συνεργασία με την οποία λειτούργησαν όλες οι, εμπλεκόμενες, υπηρεσίες και εξελίχθηκε η διαδικασία χωρίς προβλήματα, επεσήμανε και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Γεωργιάδης. «Υπήρχαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις, κοινός στόχος και άψογος συντονισμός από όλες τις υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε αιφνιδιασμούς και απρόβλεπτες καταστάσεις. Παράλληλα, η συμβολή της αστυνομίας και, ιδιαίτερα, του αστυνομικού διοικητή κ. Πουλογιαννόπουλου, στην επιχείρηση, ήταν καταλυτική και δείχνει το μέγεθος της δυνατότητας να δρούμε άμεσα και οργανωμένα, όπου μας δίνει το περιθώριο ο νόμος. Το μήνυμα είναι σαφές: δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παρανομίες, οι οποίες θα αντιμετωπίζονται αμέσως» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.


Λεζάντες: 1-5. Η αρχή της κατεδάφισης γίνεται από παράγκες στον Άγιο Γιάννη, υπό τα βλέμματα των κ.κ. Κατσανού, Γεωργιάδη, Μανωλά, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και του διοικητή του Α.Τ. Άνω Λιοσίων 6. Η αρπάγη του δήμου μαζεύει ότι απέμεινε, υπό το βλέμμα του Γιώργου Ραφτέλη 7-10. Ανάμεσα σε δυο σπίτια... φύτρωσε το αυθαίρετο παράπηγμα, το οποίο συνεργεία ξεκινούν να κατεδαφίζουν, παρουσία σημαντικής αστυνομικής δύναμης και των πολιτικών προισταμένων του δήμου 11. Το αυτοκίνητο στάθμευσαν τσιγγάνοι μπροστά από την παράγκα για να μην κατεδαφιστεί 12-15. Προς στιγμήν απειλήθηκε ένταση με τσιγγάνους που προσπάθησαν να εμποδίσουν την κατεδάφιση και οι άνδρες των ΜΑΤ φόρεσαν κράνη και έφεραν αντιασφυξιογόνες μάσκες για κάθε ενδεχόμενο 16-17. Το συγκεκριμένο λυόμενο ήταν καταφύγιο παραβατικών στοιχείων και το κατέστρεψαν τα συνεργεία 18. Στο ΒΙΟΠΑ κατεδαφίστηκε μεγάλης έκτασης περίφραξη με ελενίτ και κοιλοδοκούς
katedafiseis tsigganoi1katedafiseis tsigganoi2katedafiseis tsigganoi3
katedafiseis tsigganoi4katedafiseis tsigganoi5katedafiseis tsigganoi6
katedafiseis tsigganoi7katedafiseis tsigganoi8katedafiseis tsigganoi9
katedafiseis tsigganoi10katedafiseis tsigganoi11katedafiseis tsigganoi12
katedafiseis tsigganoi13katedafiseis tsigganoi14katedafiseis tsigganoi15
katedafiseis tsigganoi16katedafiseis tsigganoi17katedafiseis tsigganoi18




πηγή:http://www.doxthi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια