Κάποιος λείπει από το Δ.Τ. της Περιφέρειας


Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου.
 Από ότι διαβάζουμε κάποιος λείπει;
ή ξέχασαν να τον αναφέρουν;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:
  • ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΠΟ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 6.649.778 € ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
  • ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΠΠΕΡΑΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης Νησιωτικής Κοινότητας Αγκιστρίου», προϋπολογισμού 10.760.000 €
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασής του, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, αποφάσισε τη χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, σημαντικών έργων για την νεολαία, τον αθλητισμό και την κοινωνία, όπως η κατασκευή Κολυμβητηρίου στο Δήμο Περιστερίου μεπροϋπολογισμό 4.100.000 € και η ανακατασκευή χλοοτάπητα και στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέαςπροϋπολογισμού 1.990.000 €. Παράλληλα
ενέκρινεομόφωνα, την προώθηση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013», της πρότασης του Δήμου Αγκιστρίου για το έργο «Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης Νησιωτικής Κοινότητας Αγκιστρίου», προϋπολογισμού 10.760.000 € , υλοποιώντας έτσι τη δέσμευσή της Περιφέρειας να δώσει προτεραιότητα σε θέματα νησιωτικής πολιτικής.
Αναλυτικά οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις οποίες εγκρίθηκαν όλα τα έργα:
  • Διαμόρφωση του Ο.Τ. 1786 του Δήμου Περιστερίου σε χώρο πρασίνου με αθλητικές εγκαταστάσεις - κολυμβητήριο», προϋπολογισμού 4.100.000 € (με ΦΠΑ).
  • «Ανακατασκευή χλοοτάπητα και στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας», προϋπολογισμού 1.990.000 € (με ΦΠΑ).
  • «Εργασίες αναβάθμισης του Τελεστηρίου στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας», προϋπολογισμού 100.000 € (με ΦΠΑ).
  • «Βελτίωση - συντήρηση της οδού Φειδιππίδου Δήμου Μαραθώνα», προϋπολογισμού 400.000 € (με ΦΠΑ).
  • «Κατάρτιση Σχεδίου Δράσεων Περιοχών Προτεραιότητας της Περιφέρειας Αττικής που έχουν χαρακτηριστεί περιοχές ΝATURA 2000», προϋπολογισμού 59.778 € (με ΦΠΑ).
  • Σκοπιμότητα υποβολής πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013» (κατηγορία: Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες - Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης) εκ μέρους του Δήμου Αγκιστρίου, και όροι της Προγραμματικής Σύμβασης Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αγκιστρίου για το έργο: «Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης Νησιωτικής Κοινότητας Αγκιστρίου», προϋπολογισμού 10.760.000 € (με ΦΠΑ).
  • Όροι προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής για τα έργα: «Μελέτη ολοκλήρωσης αστικής ανάπλασης της περιοχής Λίμνης Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής» και «Μελέτη για την αντιμετώπιση πλημμυρικού φαινομένου στο Ανατολικό Τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, με προϋπολογισμούς 600.000 € και 830.400 € αντίστοιχα.
  • Σκοπιμότητα και υποβολή πρότασης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Life + 2012, του έργου: «E-mobility and hybrid distributed renewable systems», ως φυσική συνέχεια και ολοκλήρωση του έργου «Μετατροπή Συμβατικών Αυτοκινήτων σε Ηλεκτρικά - City Battery Electric Car (CiBEC).Υπενθυμίζεται ότι η εκπόνηση της έρευνας και του πιλοτικού προγράμματος του έργου ανήκει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ φορέας διαχείρισης, εκμετάλλευσης και κυριότητας της έρευνας είναι η Περιφέρεια Αττικής.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, και ο Αντιδήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, που ήταν παρόντες στη Συνεδρίαση, ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Αττικής και το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη σημαντική υποστήριξή τους σε έργα χρήσιμα για τους πολίτες και την κοινωνία, ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι:
«Μπορεί τα έργα αθλητικών υποδομών να μην είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ, η νεολαία όμως τα έχει ανάγκη και δεν πρέπει να τα στερείται. Η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι υπουργείο Οικονομικών, ούτε Περιβάλλοντος. Ωστόσο, η επί χρόνια χρηστή διαχείρισή μας, μάς επιτρέπει την χρηματοδότηση τέτοιων έργων, που είναι τόσο σημαντικά για τους νέους ανθρώπους».
πηγή:http://www.att.atticanews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια