Ανακοίνωση - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τοπική Επιτροπή Φυλής-Αχαρνών


Οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής στους μικροπωλητές αθωώνουν το Μνημόνιο για την κοινωνική καταστροφή που ζούμε

Οι νέοι τραμπουκισμοί της φασιστικής Χρυσής Αυγής σε βάρος μικροπωλητών σε Λαϊκές αγορές σε Ραφήνα και Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας ξεπέρασαν κάθε όριο. Οι φασίστες με συμμορίτικο τρόπο, πολλοί εναντίον ενός, όπως πάντα, με την ανοχή της αστυνομίας, αλλά και την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας από το σάπιο πολιτικό σύστημα που δήθεν καταγγέλλουν,
επιτέθηκαν σε φτωχούς μεροκαματιάρηδες. Με το προσχεδιαμένο πογκρόμ κατά των μικροπολητών μεταναστών έδωσαν παράλληλα στη συγκυβέρνηση αντιπερισπασμό στις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη ΔΕΘ και λειτούργησαν αποπροσανατολιστικά στην οργή του κόσμου για το νέο πακέτο λιτότητας. Αυτή είναι η κόντρα στο σύστημα που κάνουν οι φασίστες της ΧΑ!

Την ίδια ώρα στέκονται σούζα μπροστά στο μεγάλο κεφάλαιο και δε ζητάνε τα χαρτιά π.χ. της Grecotel που φέσωσε το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία με 500 εκατ. ευρώ. Θα πάνε άραγε να ελέγξουν και τους μεγαλέμπορους με τις γνωστές υπερτιμολογήσεις ή τους μεγαλοεργολάβους του δημοσίου που υποερκοστολογούν τα έργα με την ανοχή των κυβερνήσεων; Μήπως θα κάνουν καμιά «δυναμική ενέργεια» στους τροικανούς που απαιτούν και άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις;  Εκεί σταματά ο τσαμπουκάς της ακροδεξιάς.  Όπως ακριβώς συνθηματολογούν ενάντια στους τοκογλύφους, αλλά στήριξαν ανοιχτά το ξεπούλημα από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς του Σάλλα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά με ποιον είναι.

Το  λαϊκό εμπόριο στην Ελλάδα, το μαγαζί της γειτονιάς και ο μικροπωλητής της λαϊκής αγοράς καταστρέφονται από το Μνημόνιο, τη ληστρική φορολογία και την ανεργία. Τις επιλογές δηλαδή του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου που υλοποιούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Αυτούς στηρίζει αντικειμενικά η Χρυσή Αυγή όταν καλεί σε εμφύλιο μεταξύ των φτωχών, των θυμάτων του Μνημονίου.

Με την ίδια υποκρισία μιλάει ενάντια στο Μνημόνιο και την Τρόικα, ενώ την ίδια στιγμή συκοφαντεί κάθε κοινωνικό αγώνα για τη ρήξη με τα δεσμά της ΕΕ και της ευρωζώνης. Είναι το βασικό πολιτικό στήριγμα της συντεχνίας των ένστολων που εξαιρούνται από κάθε λιτότητα για να μπορούν να  πολεμάνε τον αγωνιζόμενο λαό.

Οι δηλώσεις Δένδια και των συνενόχων από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πέραν της υποκρισίας τους, δεν έχουν την παραμικρή αξία γιατί είναι αυτοί ακριβώς που νομιμοποίησαν με τα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ και την καταστολή σε εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες τη φασιστική-ρατσιστική λογική των νεοναζί, αλλά και την πρακτική τους.

Το δίκιο του ισχυρότερου που προπαγανδίζει η Χρυσή Αυγή οδηγεί την κοινωνία, σε αλληλοσφαγή και σε ήττα. Τελικά οδηγεί στην υποταγή σε αυτούς που έχουν το χρήμα, τα ΜΜΕ και την πολιτική εξουσία. Ο φασισμός πρέπει να ηττηθεί με μαζικό αγώνα και αλληλεγγύη, με κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, ντόπιων και  μεταναστών!

Ο λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση και το ξήλωμα των Μνημόνων και της Τρόικας, η διαγραφή του χρέους και η έξοδος από ευρώ και ΕΕ είναι η μόνη σωτηρία για το λαό και τη νεολαία, αλλά και ο δρόμος για να ηττηθεί μια για πάντα ο φασισμός που απαιτεί σιωπή και συμμόρφωση στις εντολές κεφαλαίου και τραπεζών.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Τοπική Επιτροπή Φυλής-Αχαρνών

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. καλοι φασιστες και τραμπουκοι εισαστε ΚΑΙ εσεις!!!με διαφορετικο χρωμα βεβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή