Μπλόκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη σύμβαση για το ΧΥΤΑ Φυλής




«Φρένο» βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην απόφαση του ΕΔΣΝΑ να υπογράψει τρίμηνη σύμβαση με ιδιωτική εταιρία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες εργασίες στο ΧΥΤΑ Φυλής.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, σε συνεδρίαση του Συνδέσμου τη Δευτέρα, γνωστοποίησε την απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία ο Σύνδεσμος κωλύεται να υπογράψει σύμβαση με αντικείμενο τις«Επείγουσες εργασίες για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής» για χρονικό διάστημα τριών μηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ είχε εγκρίνει ομόφωνα τον περασμένο Ιούλιο την υπογραφή της σύμβασης, υπό το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό θα μπει τάξη στο
καθεστώς ανομίας που επικρατεί στην χωματερή της Φυλής εδώ και μήνες, όπου ιδιωτική εταιρεία παρέχει ασυμβασιοποίητα τις υπηρεσίες της στον ΕΔΣΝΑ στο πεδίο της διάθεσης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ.
Η σύμβαση θα κάλυπτε το κενό χρονικό διάστημα, μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τη συντήρηση και επισκευή των προωθητήρων και των συμπιεστικών μηχανημάτων ιδιοκτησίας ΕΔΣΝΑ που είχαν υποστεί ζημίες από Ρομά και λαθρομετανάστες και έως την τελεσφόρηση του ανοικτού διαγωνισμού που έχει προκηρύξει ο ΕΔΣΝΑ (για τις 10/10/2012) με αντικείμενο την εκτέλεση υποστηρικτικών εργασιών στα κύτταρα διάθεσης των απορριμμάτων
Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ αποφάσισε ομόφωνα, ο Σύνδεσμος να ασκήσει αίτηση ανάκλησης στο αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντός των προθεσμιών που προβλέπει ο νόμος. Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. αποφασίστηκε επιπλέον να υπάρξει ενημέρωση της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ για το ίδιο θέμα, καθώς το πρόβλημα αφορά όλους τους δήμους της Αττικής.
Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός εκπέμποντας «σήμα κινδύνου» για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και για την εν γένει διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, δήλωσε ότι μετά τις εξελίξεις θα ενημερώσει την εταιρεία ότι απερρίφθη η υπογραφή της σύμβασης και ως εκ τούτου πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες στον ΧΥΤΑ.
Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στα υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Ανάπτυξης να ασχοληθούν με το θέμα, προειδοποιώντας με «παραιτήσεις όλων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής»!
Mιλάμε πάλι για απευθείας ανάθεση, που καρατομήθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια