Η Περιφέρεια Αττικής θα σταματήσει τη μεταφορά μαθητών ;



Εξαιρετικά επείγουσα επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών απέστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός σχετικά με τη μεταφορά μαθητών. 

Στην επιστολή ενημερώνει για την άρνηση των μεταφορέων να παρατείνουν τις μετακινήσεις των μαθητών εφόσον οι υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπ. Οικονομικών αρνούνται να καταβάλλουν το σύνολο των παλαιών οφειλών προς τους μεταφορείς. Το θέμα δημιουργήθηκε, όταν το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους -
ερμηνεύοντας σχετικό έγγραφο του υπ. Οικονομικών - αποφάσισε, ότι η δαπάνη μεταφοράς μαθητών μπορεί να εκκαθαρισθεί νομίμως μόνον εφόσον περιορισθεί κατά 20%. 

Όπως σημειώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής στην επιστολή του, δεν μπορεί να επιβληθεί «μονομερώς μείωση σε καταρτισμένες και υπογεγραμμένες συμβάσεις». Όσον αφορά το έγγραφο του υπ. Οικονομικών, σημειώνει, ότι «η οδηγία του υπουργείου μιλούσε για διαπραγμάτευση. 

Πώς να νοηθεί διαδικασία διαπραγμάτευσης, όταν το αποτέλεσμα θεωρείται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκ των προτέρων προγεγραμμένο;». 

Ο κ. Σγουρός ζητά από τους υπουργούς να δώσουν «άμεσα διευκρινίσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσουν την εκκαθάριση των δαπανών παλαιών ετών, ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα το έργο της μεταφοράς των μαθητών». Και καταλήγει ότι «σε διαφορετική περίπτωση η Περιφέρεια Αττικής θα σταματήσει τη μεταφορά μαθητών, αδυνατώντας να συμμετάσχει σε ένα θέατρο παραλόγου με αντικρουόμενες ερμηνείες μεταξύ υπηρεσιών των Υπουργείων».
ΠΗΓΉ: http://www.zougla.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια