ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Τι συμβαίνει και τα δημόσια κτίρια κοστίζουν τόσο;



AddThis Social Bookmark Button
Στην 24η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής  ένα  θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν ή έγκριση σκοπιμότητας κι ένταξη στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων  ενός παιδικού σταθμού επί της οδού Ράμφου 11,του Δήμου Αθηναίων στα Πατήσια, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας  της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ,  επιφανείας ανωδομής 810 τετρ. μέτρα και προϋπολογισμού 3.773.640,00 ευρώ.
Παίρνοντας το λόγο ο Περιφερειακός σύμβουλος της Αττικής Οικολογικής Απάντησης κ. Γεώργιος Δημαράς σημείωσε  ότι με τα αντίστοιχα χρήματα θα μπορούσε η Περιφέρεια Αττικής
να αγοράσει και οικόπεδο και να κάνει και  μεγαλύτερο  παιδικό σταθμό. Ο περιφερειακός σύμβουλος των Οικολόγων κατέληξε :  Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ένα έργο για το Δημόσιο,  των 800 τετρ. μέτρων να κοστίσει 3.770.000 ευρώ. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα, ότι επειδή είναι δημόσιο το έργο πρέπει να κοστίσει 2 ή  3 φορές περισσότερο από τα αντίστοιχα ιδιωτικά. Αυτό  θα το επαναλαμβάνω μέχρι να αλλάξει  κάτι. Θα πρέπει να αλλάξουμε είτε την δομή των υπηρεσιών και των επιτροπών και την   νομοθεσία , να σταματήσουν αυτά τα δημόσια έργα να κοστίζουν τόσο  περισσότερα χρήματα  από τα αντίστοιχα ιδιωτικά . Κάτι φταίει. Νομίζω ότι και εμείς  ως Περιφέρεια  και οι Δήμοι πρέπει να ξαναδούμε το όλο  ζήτημα των μελετών και της κατασκευής των  έργων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια