Μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης στη Φυλή ;;;;



ΠΡΟΣ  ΕΔΣΝΑ
 E-mail :  Γραφείο Προέδρου <esdkna@otenet.gr>

Αξιότιμε Κύριε του ΕΔΣΝΑ,
Μέχρι σήμερα όλοι γνωρίζαμε ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής δέχεται απορρίμματα και από άλλους Δήμους ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Με το δημοσίευμα αυτό επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά

Με Τιμή
Κυριάκος Γκίκας
------------------------------------------

Βρήκαν τη λύση : Μεταφορά των απορριμμάτων και Ανάθεση της αποκομιδής  σε ιδιώτες !!!
 
Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος της Τρίπολης και Πρόεδρος του νεοσύστατου  Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, Γ. Σμυρνιώτης (ΝΔ)   επέστρεψε με άλλον αέρα στη Τρίπολη  μετά τη σύσκεψη  της Παρασκευής στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τη διαχείριση των απορριμμάτων.  

Βρήκε τη λύση :


Μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης στη Φυλή !!!
Ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων και του οδοκαθαρισμού σε ιδιώτες !!! 
Αργά την  Παρασκευή δημοσιεύτηκε Πρόσκληση για Έκτακτη Σύγκλιση της  
Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης, την Δευτέρα 6 Αυγούστου,  με θέματα : 
Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκτέλεση της υπηρεσίας: «ΣΥΛΛΟΓΗ
ΚΑΙ  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ  ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.  ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΕ ΚΔΑΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ».
Έγκριση  διενέργειας   διαγωνισμών για  Εργασίες  αποκομιδής
απορριμμάτων και χειρονακτικού οδοκαθαρισμού σε 7  Δ.Ε. του Δήμου Τρίπολης
Ο ΕΔΣΝΑ, ως γνωστόν ,  δεν δέχεται απορρίμματα από ΟΤΑ εκτός Αττικής. 
Λοιπόν, για να μην ψάχνουμε τις σακούλες να δούμε από που προέρχονται τα σκουπίδια των ΚΔΑΥ που έρχονται στο ΧΥΤΑ Φυλής, καλά θα κάνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης να βάλει έναν όρο στον Ανάδοχο:
Για να πληρωθεί πρέπει να προσκομίζει βεβαιωτικό σημείωμα του ΚΔΑΥ που παρέλαβε τα απορρίμματα, με πλήρη στοιχεία χρόνου παραλαβής και βάρους ενός εκάστου φορτίου και το σημείωμα αυτό να κοινοποιείται υποχρεωτικά στο ΧΥΤΑ της περιφέρειας όπου βρίσκεται το ΚΔΑΥ-Παραλήπτης των απορριμμάτων.
 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

δημοσίευμα 3 Αυγούστου , πηγή  

Μήνυση Παυλή κατά Σμυρνιώτη
για τα σκουπίδια

15:55 3/08
Έληξε η χρονική προθεσμία που είχε η ίδια η δημοτική αρχή θέσει, προκειμένου να επιλύσει το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της αρκαδικής πρωτεύουσας. Με αυτό το βασικό επιχείρημα, αλλά και επικαλούμενος λόγους δημόσιας υγείας και δημοσίου συμφέροντος, ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά της δημοτικής αρχής Τρίπολης και του δημάρχου Γ. Σμυρνιώτη, στον αρμόδιο εισαγγελέα της Τρίπολης.
Ο κ. Παυλής θεωρεί ότι η δημοτική αρχή απεκδύεται των βαριών της ευθυνών για το συγκεκριμένο θέμα και τις μεταθέτει τη μια στην περιφέρεια και την άλλη στην μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.
Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο, ο Δήμαρχος Τρίπολης, με επείγουσα πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής της οποίας προεδρεύει, συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για λήψη αποφάσεων κυρίως επί εγκρίσεων διαγωνισμών αποκομιδής απορριμμάτων από διάφορες δημοτικές ενότητες.


Σας καλούμε εκτάκτως, σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ. 6 εδάφιο β του Ν.3852/2010, την 6ην Αυγούστου 2012, ημέρα Δευτέρα  και ώρα  14:00 να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο του Νέου Δημαρχείου επί της οδού Λαγοπάτη και Αταλάντης για τη  Συνεδρίαση της  Οικονομικής επιτροπής.


δημοσίευμα 3 Ιουνίου : ΣΕ 2-3 ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
πηγή 

Μεταφορά των απορριμμάτων στα Λιόσια
και χώρος μεταφόρτωσης η ΒΙΠΕ Τρίπολης

14:38 6/03
Ζητούμενο παραμένει ο χώρος μεταφόρτωσης των απορριμμάτων στο Δήμο Τρίπολης (αν και μάλλον θα ισχύσει η πρόταση για χρησιμοποίηση της ΒΙ.ΠΕ.), αφού η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών που ταλαιπωρεί την Αρκαδική πρωτεύουσα, δεν κατέληξε σε καμία άλλη απόφαση, πλην της αποδοχής μεταφοράς των απορριμμάτων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Λιόσια.
Επίσης, σήμερα, όπως και αύριο, σε δύο συνεδριάσεις η Οικονομική Επιτροπή, δέχεται προτάσεις από ενδιαφερόμενους εργολάβους για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Αθήνα. Ενδιαφέρον, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εκδηλώσει δύο εργολάβοι, ενώ από πλευράς  οικονομικής επιτροπής θα ακολουθήσει έλεγχος νομιμότητας των εγγράφων και αδειών που διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι, καθώς και της νόμιμης σύμβασης που έχουν με χωματερή στην Αθήνα για την εναπόθεση των σκουπιδιών.
Ωστόσο, οι κάτοικοι της Τρίπολης, δεν πρέπει να περιμένουν να δουν να φεύγουν άμεσα τα σκουπίδια από την πόρτα τους, αφού αν δεν βρεθεί και ο χώρος προσωρινής εναπόθεσης των απορριμμάτων, πριν αυτά μεταφερθούν στην Αθήνα, καμία σακούλα σκουπιδιών δεν πρόκειται να μαζευτεί.
Ως χώρος μεταφόρτωσης των απορριμμάτων έχει προταθεί σημείο στη Βιομηχανική Περιοχή.
ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Παυλής, μιλώντας στο «pelopsnews», σημείωσε πως αυτή ήταν και η μοναδική λύση που προτάθηκε από το Δήμαρχο και η μείζων μειοψηφία συμφώνησε στη μεταφορά των σκουπιδιών στην Αθήνα, σκεπτόμενη κυρίως την υγεία των πολιτών.
«Βέβαια, το κόστος μεταφοράς είναι υψηλό, αλλά πιστεύουμε όμως ότι είναι σημαντικά χαμηλότερο από το να καταβάλαμε κάθε μέρα 5.900 ευρώ ως  αποζημίωση στη χωματερή του  Πλατώματος ή να ελλοχεύει ο κίνδυνος επιβολής προστίμων 33.000 και 34.000 ευρώ την ημέρα αν συνεχιζόταν η εναπόθεση εκεί.
Πρέπει πλέον ο Δήμαρχος να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες για την εξεύρεση του οικοπέδου, όπου  θα χωρθετηθεί η ολική διαχείριση με την κατασκευή ΚΔΑΥ, την κομποστοποίηση και την εγκατάσταση δεματοποιητή», τόνισε ο κ. Παυλής.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η μείζων μειοψηφία ζήτησε να υπάρξει απόλυτος έλεγχος της νομιμότητας για τη διαδικασία μεταφοράς των απορριμμάτων, καθώς και όσοι εμπλακούν να διαθέτουν όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, κάτι που είχε θέσει ως προϋπόθεση εχθές, μιλώντας στο «pelopsnews» και ο Δήμαρχος Τρίπολης Γίαννης Σμυρνιώτης.
Καταλήγοντας, ο κ. Παυλής, εκτίμησε ότι σε 2-3 ημέρες το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί και τα σκουπίδια θα ξεκινήσουν να μαζεύονται από τους δρόμους.
ΠΗΓΗ:http://exotaxyta.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια