Ο κ. Γιάννης Σγουρός στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου


Ο κ. Γιάννης Σγουρός απαντά στο Newsit  για την επίσκεψη του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική που έχει φτάσει σε σημείο απροχώρητο για εξεύρεση λύσεων. Στο στόχαστρο τα οικονομικά του ΕΣΔΝΑ:


«Επισκέφτηκα τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, ενημερώνοντάς τον για τους κινδύνους που απειλούν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και ζήτησα την συνδρομή της Δικαιοσύνης προκειμένου να εντοπιστούν πως ο ΕΣΔΝΑ έφτασε στο σημείο που βρίσκεται, πως δημιουργηθήκαν και
συσσωρευτήκαν όλα αυτά τα υπέρογκα χρέη που φτάνουν τα 83εκατ. € σε έναν προϋπολογισμό 80εκατ. €» λέει ο κ. Σγουρός.
 
Όπως μας είπε τα χρέη που κληρονόμησε ο Σύνδεσμος είναι τεράστια, μεγαλώνοντας καθημερινά με απροσδιόριστή εξέλιξη.  
 
«Σε λίγες μέρες, σε λίγες ώρες, όπως λέω εγώ, είναι πιθανόν ο σύνδεσμος να διακόψει την λειτουργία του επειδή είτε είναι απλήρωτη η εταιρία που διαχειρίζεται τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων και την ταφή των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής, και δεν παίρνει μόνο από την Αττική έρχονται και από άλλες περιφέρειες, είτε επειδή δεν θα υπάρχουν πλέον χρήματα να καλυφθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων και στον ΕΣΔΝΑ αλλά και στον δήμο της Φυλής που είναι 1500 εργαζόμενοι που πληρώνονται από τα αντισταθμιστικά οφέλη που είναι συμφωνία πολλών ετών, με το 50% να το παίρνει ο δήμος της Φυλής». 
 
Σε μια περίοδο υψηλής τουριστική σεζόν ο Περιφερειάρχης κάνει έκκληση έτσι ώστε οι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθούν και να προλάβουν τα χειρότερα.   
 
«Εγώ δεν είχα καμία απάντηση από την Κυβέρνηση. Εγώ το ανέφερα προφορικά στον κο Στυλιανιδη την προηγούμενη βδομάδα που συναντηθήκαμε ότι το πρώτο θέμα που μας καίει άμεσα είναι τα στερεά και τα υγρά απόβλητα και περιμένω και το υπουργείο Εσωτερικών και το Οικονομικών αλλά και το υπουργείο Περιβάλλοντος να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε τι ακριβώς θα γίνει. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα. Έγινε η κυβέρνηση και τώρα πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν χρειάζεται πάλι να πάθουμε για να μάθουμε». 
 
Αποκατάσταση ΧΑΔΑ
Πάντως, εγκρίθηκαν οι μελέτες αποκατάστασης και τευχών δημοπράτησης των εξής έργων.
-Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Μεγάρων με προϋπολογισμό 6.150.000€
-Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Κερατέας με προϋπολογισμό 4.300.000€
-Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Σπετσών με προϋπολογισμό 4.460.000€
-Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής που περιλαμβάνει τους ΧΑΔΑ Κάλαμου, Βαρνάβα, Γραμματικού και Αυλώνα με προϋπολογισμό 2.000.000€
-Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Νοτιοανατολικής Αττικής που περιλαμβάνει τον ΧΑΔΑ Παλαιάς Φώκαιας και ΧΑΔΑ Καλυβίων με προϋπολογισμό 5.200.000€
-Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Νησιών Αττικής που περιλαμβάνει ΧΑΔΑ Ύδρας, Μεθάνων και  Αγκιστρίου με προϋπολογισμό 2.300.000€
 
Τα έργα αναμένεται ότι θα συμβάλλουν στο να μην επιβληθούν τα τσουχτερά πρόστιμα της ΕΕ, για τις ανοιχτές χωματερές.
 
Η ένταξη και η δημοπράτηση των έργων θα γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο του 2012. Η χρηματοδότηση των έργων είναι εξασφαλισμένη από πιστώσεις του ΠΕΠ Αττικής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια