Οριστικό τέλος για τον Ξένιο από το Δήμο Φυλής



Ξένιος
 
Το οριστικό τέλος του Ξένιου επικυρώθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης (26/06) του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής. Στην απόφαση περιλαμβάνεται εκκαθάριση του δημοτικού ραδιοσταθμού, με τον ορισμό 3 εκκαθαριστών, εκ των οποίων ο ένας είναι ο γνωστός, πρώην εξυγιαντής του σταθμού, κ. Γιώργος Νικητάκης και μεταφορά του προσωπικού του σταθμού, στο Δήμο και τα νομικά πρόσωπα της Φυλής (με συμβάσεις ΟΤΑ), κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων
εργαζομένων. Όπως επισημαίνει ο εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ, ο Δήμαρχος Φυλής διευκρίνισε, ότι ο ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM έχει τελειώσει, και όσοι εργαζόμενοι δεν υποβάλλουν αίτηση μεταφοράς θα έχουν επιλέξει το δρόμο της απόλυσης. Στη συνέχεια (σύμφωνα πάντα με το Δήμαρχο), οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα σταλούν στην περιφέρεια, η οποία και θα αποφασίσει, για την έγκριση της μεταφοράς, όσων υπέβαλαν αίτηση (δηλ. εάν πληρούν τις προϋποθέσεις). Όσοι λοιπόν τώρα, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (μετά τον έλεγχο της αίτησης από την περιφέρεια), θα έχουν την ίδια τύχη με αυτούς που δεν θα υποβάλουν αίτηση μεταφοράς, δηλαδή θα απολυθούν.
Παράλληλα ο δήμαρχος κ. Μπουραίμης, υποστήριξε ότι τα περιουσιακά στοιχεία και η άδεια του σταθμού, θα περιέλθουν στο Δήμο και ενδεχομένως στο μέλλον να υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού, ή δημιουργίας διεύθυνσης ραδιοφωνίας στο Δήμο, κάτι το οποίο ωστόσο δεν είναι σαφές αν υποστηρίζεται από την νομοθεσία. Οι δημοσιογράφοι του σταθμού φαίνονται προβληματισμένοι, καθώς βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα είτε να γίνουν δημοτικοί υπάλληλοι για να επιβιώσουν, είτε να επιλέξουν την απόλυση (βλ. αποζημίωση-ταμείο ανεργίας) και να ψάξουν για δουλειά, που δεν φαίνεται εύκολο υπό τις παρούσες συνθήκες.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. να και κατι καλο,εμπαιναν ολοι στον Ξενιο και απο κει πηδαγαν στο δημο,ασε που δεν τον ακουγε κανενας,ασε που εφαγαν χρημα....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή