ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ





Στις μέρες που ζούμε, πολλά θα δουν τα μάτια μας, πολλά θα ακούσουν τα αυτιά μας.
Σε ένα μόνο θα συμφωνήσουμε όλοι: Εξαθλίωση....
Διάλυση σε όλα τα επίπεδα με τη βία να παίζει κυρίαρχο ρόλο παντού. Στις πόλεις, στις λεωφόρους, στα στενά, στην εργασία, στην ίδια μας τη ψυχή.
Μετά την εξαθλίωση, έρχεται η αθλιότητα. Καθημερινά το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο περιστατικά – σκεφθείτε
πόσα είναι αυτά που κρύβονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – που συμβαίνουν στην πόλη μας.
Είδαμε τις πρόσφατες “παρελάσεις” με τα σημαιάκια και τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις από την κεντρική πλατεία.Στόχος όλων ...η ασφάλεια του πολίτη! Ή μάλλον στόχος όλων, τα “παχιά” λόγια! Κυρίες και κύριοι που ζουν στα “γυάλινα” σπίτια τους μίλησαν για βία, εγκληματικότητα, λαθρομετανάστευση και κέντρα φιλοξενίας, σύνορα, Frontex, γκέτο.
Μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα έσπευσαν όλοι να ενημερωθούν επί τόπου, για τις καταστροφές των πυρκαγιών. Συνολικά είχαμε εκατόν οχτώ (108) πυρκαγιές. Πήγαν όμως στην μεγάλη της Κερατέας. Εκεί ήταν οι κάμερες!! Ούτε καν στο Γραμματικό ή στο Ντράφι!
Δυστυχώς τους συμπονώ... χάλασαν το Σάββατό τους και έτρεχαν πίσω από τα πυροσβεστικά. Εάν μπορούσαν θα πέταγαν μαζί με τα καναντέρ για ... επικοινωνιακούς σκοπούς πάντοτε!
Κάποια άλλα περιστατικά πέρασαν χωρίς κανείς βέβαια να δώσει σημασία. Άλλωστε πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση, με τους γνωστούς πρωταγωνιστές.
Μέσα σε λίγες ώρες είχαμε έναν νεκρό αστυνομικό και έναν να χαροπαλεύει της ομάδας ΔΙΑΣ, και 7 αστυνομικούς τραυματίες, οι έξι από καραμπίνα!
Που είναι όλοι αυτοί; Και το λέω άκρως απαξιωτικά!!!
Καμμένα, σπασμένα και λεηλατημένα καταστήματα. Όμως, οι φόροι, τα ενοίκια, το φαγητό των οικογενειών, οι άμεσες ανάγκες τρέχουν.
Που είναι όλοι αυτοί;
Έχουν μπει ποτέ σε “επικίνδυνες” περιοχές; Έχουν μπει ποτέ σε γκέτο; Έχουν μείνει ξάγρυπνοι δύο και τρία μερόνυχτα λόγω γλεντιού; Έχουν ακούσει ποτέ πυροβολισμούς, σημάδι ότι έχει έρθει “καινούργια παρτίδα”; Έχουν δει κατοίκους να σκάβουν την άσφαλτο με κομπρεσέρ γιατί ... έτσι ήθελαν να κάνουν; (όποιος δεν πιστεύει, το είδα με τα μάτια μου να γίνεται).
Έχουν δει ποτέ εκατοντάδες τοξικομανείς να τρικλύζουν στο δρόμο και να πέφτουν στα πεζοδρόμια και την άσφαλτο; Έχουν δει ηλικιωμένους να θέλουν να προσευχηθούν στην εκκλησία και να μην μπορούν; Που είναι όλοι αυτοί που υπόσχονταν για τα “Κέντρα Φιλοξενίας” αντισταθμιστικά μέτρα;
Πριν από δύο χρόνια είχα ρωτήσει τον - τότε – αρμόδιο Υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για μια φήμη που “κυκλοφορούσε”. Τον ρώτησα εάν ίσχυε το γεγονός ότι με υπουργική απόφαση απαγορεύεται να μπει σε καταυλισμούς περιπολικό και ότι η παρουσία της αστυνομίας θα είναι πάντα οργανωμένη και κυρίως με μεγάλη δύναμη. Μου απάντησε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά θα πρέπει να διασφαλίζεται και η ακεραιότητα των πληρωμάτων, δηλαδή των αστυνομικών του περιπολικού.
Κανείς βέβαια δεν λέει το αντίθετο. Το οργανωμένο όμως ...πάντα ή μάλλον τις περισσότερες φορές διαρρέει.
Στην πόλη μας, στις Αχαρνές υπάρχει ένα τεράστιο απόστημα με κανέναν ...μα κανέναν να μην θέλει να το σπάσει.
Και μία τελευταία ερώτηση; Που είναι όλοι αυτοί;

*Ο Λεωνίδας Καπερναράκος είναι δημοσιογράφος, έχει καλύψει εκατοντάδες αστυνομικά ρεπορτάζ, έχει μεγαλώσει στην πόλη των Αχαρνών και συνεργάζεται με το Acharnorama.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια