Κύριοι Πολιτικοί Αρχηγοί σοβαρευτείτε


Κύριοι Πολιτικοί Αρχηγοί.Σοβαρευτείτε και πείτε ολόκληρη την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό.
Σε κάθε άλλη περίπτωση… αδειάστε μας την γωνιά.

Την 27η Μαΐου ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολις ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ,με την ευκαιρία της  Διενοριακής  Εορτής λήξεως των κατηχητικών μαθημάτων των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων κλπ, που διοργάνωσε το Κέντρο Νεότητας  της Ιεράς Μητροπόλεως, παραβρέθηκα στο Δημοτικό Στάδιο Φυλής.
Η έναρξη των εκδηλώσεων συνέπεσε και με την έναρξη  βροχόπτωσης που σε κάθε άλλη περίπτωση οι εκδηλώσεις θα σταματούσαν. Τόσο οι Αρχιερατικοί , οι πατέρες των ενοριών της Μητρόπολις όσο και οι μαθητές και όταν λέμε μαθητές εννοούμε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αγνόησαν τις καιρικές   συνθήκες και οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν κανονικά.
Απολαμβάνοντας την βροχή είτε συμμετέχοντας στο ποδοσφαιρικό  τουρνουά ,είτε σε αγώνες
δρόμου, είτε χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς είτε τραγουδώντας και  ψάλλοντας  Εκκλησιαστικούς  Ύμνους ,οι μικροί μαθητές πλημύρισαν ανέμελα το Στάδιο και έδωσαν τον δικό τους  τόνο  στις εκδηλώσεις .
Το Δημοτικό Στάδιο της Φυλής πλημύρισε από νιάτα, πλημύρισε από ζωή ,πλημύρισε από τα παιδιά μας.
Θα ήταν παράλειψή μου  να μη συγχαρώ όλους τους συντελεστές ,από τον Μητροπολίτη μέχρι και τον τελευταίο Ιερέα, τόσο για τις εκδηλώσεις αλλά κυρίως για το σημαντικό έργο που επιτελούν  κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας.
Πρέπει να ομολογήσω ότι πέρασα και εγώ ένα τρίωρο ανέμελο ,μακριά από τα  προβλήματα της καθημερινότητας.
Στον δρόμο της επιστροφής η κατάσταση άλλαξε. Στο μυαλό μου στριφογύριζε η σκέψη αν έστω για μια στιγμή τα αγνά αυτά πλάσματα ,που πριν καμάρωνα και χειροκροτούσα ,μπορούσαν να φανταστούν  τι μέλλον τα περιμένει; Τι προετοιμάζουμε εμείς οι μεγάλοι  και  σε  ποια κοινωνία θα τα παραδώσουμε;
Στις σκέψεις αυτές μελαγχόλησα .Ένοιωσα ενοχές. Ένοιωσα λίγο σαν τους πολιτικούς μας ταγούς ,που ενώ γνωρίζουν την πραγματικότητα ,όταν είναι να εκστομίσουν την αλήθεια τους πιάνει γλωσσοδέτης.
Λίγες  εβδομάδες μετά την εκλογική διαδικασία της 6ης Μάιου και ακόμη λιγότερες από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση  ο λαός μας με αυτά που ακούει και αυτά που διαβάζει είναι σε απόλυτη  σύγχυση .
Θα χρεοκοπήσουμε η δεν θα χρεοκοπήσουμε; Θα μείνουμε η θα φύγουμε από το ευρώ και από την ευρωζώνη; Θα φύγουμε μόνοι μας γιατί έτσι θα είναι καλύτερα η θα μας διώξουν;
Κύριοι πολιτικοί Αρχηγοί και κύριοι πολιτικοί.
Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα .Είναι καιρός ο λαός μας να μάθει την αλήθεια.
Πριν τριάντα τρία χρόνια την 28η Μάιου η Ελλάδα πανηγύριζε. Πανηγύριζε γιατί γινόταν  το 10ον μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ύστερα από μια προσπάθεια που κράτησε σχεδόν άλλα τριάντα χρόνια.
Συνεπώς η Ελλάδα είναι Ευρώπη και οι Έλληνες Ευρωπαίοι με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας .Είναι αλήθεια ότι τα δικαιώματά μας  τα γνωρίζουμε καλύτερα από τις υποχρεώσεις μας. Γιατί κάποιοι έφταιξαν, γιατί κάποιοι   φταίνε. Σίγουρα δεν φταίνε  η στον ίδιο βαθμό και οι πολίτες.
Πριν δώδεκα χρόνια η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη .Μπήκε στον σκληρό οικονομικό πυρήνα της Κοινότητος σαν 15ον μέλος σε μία κοινότητα που αποτελείται από 27 μέλη.
Αυτό κάτι σημαίνει.
Η είσοδος έγινε με την προϋπόθεση και την υποχρέωση η χώρα μας να κάνει τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές.
Οι  Κυβερνώντες δεν τόλμησαν όσο έπρεπε. Οι αντιπολιτευόμενοι δεν άφησαν  και αντέδρασαν στα πάντα λες και η χώρα μας λειτουργούσε σαν καλοκουρδισμένο ρολόι και δεν έπρεπε να διακοπεί η λειτουργία του .
Όλοι μας έχουμε αγανακτήσει με την λειτουργία της κρατικής μηχανής .Υπάρχει κάποιος που πιστεύει το αντίθετο; Μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο;
Συνεπώς όλοι έφταιξαν και ας μη προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους από έξω.
Με αυτά και με τα άλλα σήμερα η χώρα μας έφθασε στο έσχατο σημείο .Οι επιλογές δεν είναι πολλές .
Η αφηνόμαστε στην τύχη μας η το παλεύουμε με τους άλλους Ευρωπαίους.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν επιθυμεί την απόσχισή της χώρας μας από την Ευρώπη.
Πείτε λοιπόν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και ξεχάστε τις  πολιτικάντηκες  κορώνες.
Σήμερα η Ελλάδα έχει πιο πολύ ανάγκη από κάθε άλλη φορά την ενότητα. Η ενότητα όμως αρχίζει από την κορυφή.
Αφήστε τις μικροπολιτικές στην άκρη και καταρτείστε ένα ενιαίο πρόγραμμα που θα ανακουφίζει τις ασθενέστερες  τάξεις ,θα αποκαταστήσει τις αδικίες,  θα προβλέπει ανάπτυξη για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης ανεργίας , θα δώσει  Ελπίδα στην απελπισμένη  νεολαία μας .
Η φυγή από την Ευρώπη δεν είναι λύση .Πολλές χώρες κάνουν αγώνα να ενταχθούν στην Ευρώπη .Στην σημερινή Ευρώπη .
Προστατέψτε την περιουσία του έθνους . Περιουσία του έθνους είναι το ανθρώπινο δυναμικό .Είναι οι επιχειρήσεις μας. Είναι οι φυσικοί μας πόροι.
 Τα Έθνη που δεν προστατεύουν την περιουσία τους πεθαίνουν.
Σε κάθε άλλη περίπτωση  θα αποδυθείτε κατώτεροι των περιστάσεων και η Ιστορία θα σας κρίνει αμείλικτα. Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους.
Οι νέοι μας στο Δημοτικό Στάδιο της Φυλής, οι νέοι μας στα Σχολεία ,στα Πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους  ,έχουν δικαίωμα στην ελπίδα.
Ο Ελληνικός Λαός έχει δικαίωμα στην Ελπίδα.
Αν δεν έχετε αντιληφθεί τα σημεία των καιρών ,σημαίνει ότι είσθε ακατάλληλοι .
Στην περίπτωση αυτή η καλύτερη υπηρεσία που θα προσφέρετε είναι να μας αδειάσετε την γωνιά.
 Να είσθε σίγουροι ότι η Ελλάδα δεν θα χαθεί.

Βασίλης Γκόλτσιος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια