ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ;;;;;;;


Δεν αφορά στον οικισμό "Γεννηματά ΙΙ" η αποθήκευση μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτωνPDFΕκτύπωσηE-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   
Πέμπτη, 24 Μάιος 2012 07:56
dimou stayroylaΑναβλήθηκε τελικά η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής για τη γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δραστηριότητα προσωρινής αποθήκευσης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, στον οικισμό «Τζαβερδέλλα» (ΒΙΟΠΑ) Άνω Λιοσίων. Την αναβολή ζήτησε και πήρε η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, ύστερα από συννενόηση με το δήμαρχο Φυλής Δημήτρη Μπουραίμη, καθώς διαπιστώθηκαν λάθη στην εισήγηση, με κυριότερο ότι, εκ παραδρομής, αναφερόταν πως η δραστηριότητα αφορούσε στον οικισμό «Γεννηματά ΙΙ», κάτι που δεν ισχύει.

Πριν ακόμα ξεκινήσει η συνεδρίαση, η κα Δήμου, παρουσία του κ. Μπουραίμη και ύστερα από σχετική συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Καράμπελα και τον εντεταλμένο σύμβουλο Γιάννη Προμπονά, ζήτησε την αναβολή του θέματος, καθώς διαπιστώθηκε ότι, από λάθος, αναφερόταν ο οικισμός «Γεννηματά ΙΙ».
Όπως τόνισε, κατηγορηματικά, η δραστηριότητα αφορά μόνο στον οικισμό «Τζαβερδέλλα» (περιοχή ΒΙΟΠΑ), όπου επιτρέπονται ανάλογες χρήσεις γης. Το λάθος δε αφορούσε στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε κάθε περίπτωση, η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής ζήτησε την αναβολή του θέματος, προκειμένου να ελεγχθεί εκ νέου ο σχετικός φάκελος.
Να σημειωθεί, ότι η δραστηριότητα αφορά στην προσωρινή αποθήκευση μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, ανακύκλωσης μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων, χύτευσης σιδήρου και επεξεργασίας αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών της εταιρίας ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η άδεια για τη δραστηριότητα στην συγκεκριμένη περιοχή έχει δοθεί από το 2007.



































ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΑ "ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ" .








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια