ΠΟΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ;



Το http://paraponofylis.blogspot.com έχει ως θέση να μην σχολιάζει  και να μη λογοκρίνει την γνώμη κανενός . Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που το δημιουργήσαμε.
Παίρνοντας σαν αφορμή το σχόλιο του κυρίου Δαδάνη Νικηφόρου, θα ήθελα σαν ένας από τους διαχειριστές του ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ ΦΥΛΗΣ να απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις του αλλά και γενικότερα. Σε κάποιες από τις απόψεις του συμφωνώ, αλλά σε κάποιες άλλες διαφωνώ  ριζικά.
 Ναι, ίσως να μην ήταν η κατάλληλη μέρα για διαμαρτυρία αλλά ποια θα μπορούσε να ήταν; Σε ένα δημοτικό συμβούλιο ή σε μία κοπή πίτας ή σε μια εκδήλωση για κάποιο άλλο σκοπό ; Αν γινόταν κάποιο
κάλεσμα προς όλους τους δημότες να διαμαρτυρηθούμε, οι πρώτοι απόντες θα ήταν η διοίκηση του δήμου και κάποιοι από την αντιπολίτευση. Φέρνουμε σαν παράδειγμα τη διαμαρτυρία για το « χαράτσι ΔΕΗ» που έγινε  στο Ζεφύρι πριν από μερικούς μήνες.
Ναι, θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας μας είναι η ελευθερία σου να μην προσβάλει την ελευθερία μου, άλλα δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί όταν κάνουν απεργία οι ναυτεργάτες έχουν πρόβλημα οι αγρότες, όταν κάνουν οι αγρότες έχουν πρόβλημα οι φορτηγατζήδες κτλ. Όταν πολλοί από εμάς κατεβαίναμε στο Σύνταγμα κάθε απόγευμα  να διαδηλώσουμε,  δημιουργούσαμε πρόβλημα στα γύρω καταστήματα και δε νομίζω να πήραμε άδεια από τη βουλή των Ελλήνων για να είμαστε εκεί. Άρα κάθε φορά την παραβιάζουμε αυτήν  την αρχή γιατί δε γίνεται διαφορετικά. Άλλωστε και το δικαίωμα του ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙΝ πάνε να μας το κόψουνε. Είναι αυτό δημοκρατία;
Σύμφωνα με την άποψή σας αφού η πλειοψηφία των δημοκρατικών βουλευτών μας αποφάσισαν να μπούμε στο ΔΝΤ κτλ τότε γιατί κάποιοι από αυτούς μαζί με εκατομμύρια Ελλήνων δε σέβονται την πλειοψηφία και διαδηλώνουν;
Και αφού το θέτουμε το θέμα πάνω στους κανόνες της δημοκρατίας οι απόψεις σας είναι δικές σας ή του προέδρου του Πανοράματος που πήρε την έγκριση του Δ.Σ για να τις εκφράσει;
Τελειώνοντας να αναφερθούμε και στο θέμα της ανωνυμίας μας γιατί τώρα τελευταία ακούμε πολλές φωνές για το ποιοι είμαστε. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι δεν είμαστε δημοσιογράφοι. Δεν ανήκουμε σε κάποιο πολιτικό κόμμα,  δημοτική παράταξη αλλά απλοί πολίτες σαν το γείτονά σας. Το θέμα της ανωνυμίας  μας έχει προβληματίσει αρκετές φορές και έχουμε καταλήξει σε αυτό για τους παρακάτω λόγους:
Δε θέλουμε να έχουμε όνομα για να μην νομίζουν κάποιοι  ότι το κάνουμε για να κατέβουμε σε κάποιες εκλογές.
Δε θέλουμε να έχουμε όνομα γιατί ζούμε σε μικρό χωριό και οι πιέσεις θα ήταν μεγάλες γιατί έγραψες αυτό γιατί είπες εκείνο κτλ.
Έχουμε άποψη και τη λέμε σε κάποιες από τις αναρτήσεις μας.
Θέλουμε να υπάρχουμε για να υπάρχει και η άλλη άποψη και όχι μόνο αυτή των «ελεύθερων»  εφημερίδων τις περιοχής μας.
Προσπαθούμε να ανακαλύπτουμε και να προβάλλουμε θέματα εκεί που κάποιοι προσπαθούν να τα θάψουν .
Άλλωστε έχουμε ήδη τη βοήθεια κάποιων συνδημοτών μας που μας έχουν στείλει τα παράπονά τους και τις απόψεις τους. Σε μερικά βρέθηκε λύση σε κάποια άλλα όχι ακόμη.
Είμαστε εδώ για να παραπονιόμαστε σήμερα στον Μπουραίμη αύριο στον Παππού, το Σάββα ή όποιον άλλο αναλάβει τα ηνία του δήμου Φυλής.
Αφιερώνουμε κάποιες από τις ελεύθερες ώρες μας  για να μπορεί ο καθένας μας να πει το παράπονό του και όχι μόνο.
Όσο είμαστε ανώνυμοι, μπορούμε να τα κάνουμε αυτά χωρίς λογοκρισία και στρογγυλοποιήσεις.
Η προσπάθειά μας είναι για έναν καλύτερο Δήμο Φυλής και στόχος μας η προβολή των παραπόνων των δημοτών και όχι το χαίδεμα αυτιών. Χωρίς τα σχόλιά σας, την κριτική σας,  τις απόψεις σας δεν έχουμε λόγω ύπαρξης._

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. φιλε παραπονιαρη

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK THN ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΚΡΙΝΕΙ ΑΔΙΚΑ.

    http://panoramafilis.blogspot.com/2012/03/wwwparaponofylisblogspotcom.html

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΕ 2 ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑ Ή ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ :

    Δεν ειπα να μην αντισταθουμε ουτε να μην διαμαρτυρηθουμε : Μαλλον βιαστηκατε να με κρινετε , εγω μιλησα για την δυνατοτητα να τιμησουμε αυτην την ημερα οπως της αρμοζει.Αν ο καθε ανωνυμος θελει να καταλαβει κατι αλλο ειναι ελευθερος να το κανει. Δικαιωμα του .

    Αν και οπως βλεπω δεν ειπα και κατι τοσο διαφορετικο ετσι ωστε να με κατακρινετε τοσο ΕΝΤΟΝΑ .Ειπα οτι με ενοχλησε η διαμαρτυρια ορισμενων ,την συγκεκριμμενη μερα στον συγκεκριμμενο χωρο.Οπως με ενοχλησε και η prive παρελαση που εγινε στο συνταγμα και δεν μπορεσε ο καθε πολιτης να την παρακολουθησει.

    Εγω μιλησα για σεβασμο και τιμη απεναντι σ αυτους τους λιγους του 21 που πολεμησανε για να μην εχουμε τουρκικο μενου στα κινητα μας οπως ανεφερε ο ανωνυμος φιλος παραπανω .Ειναι κατι διαφορετικο αυτο που λεω εγω και ο ανωνυμος παραπανω?

    ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ! ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΩ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ .ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΦΙΛΟς ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ.

    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ : ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΜΙΛΑΜΕ ? ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ? ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΗΡΙΑΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 80% ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ? ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ? ΤΩΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙ? ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ? Ή ΤΩΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΩΝ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ?.

    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ? ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΥ? ΕΣΤΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΟ ΜΕ STAGE ? 'H ΤΩΝ Μ.Κ.Ο? ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΜΙΛΑΜΕ? ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ? Ή ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ 1.500.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ?

    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΦΙΛΕ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗ ,ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ. ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΞΥΠΝΑΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΕΣΥ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ ΑΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΣΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟ. ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ? ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΩ . Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ 5 ΦΟΡΕΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΝΕ ΕΩΣ ΕΔΩ 5 ΦΟΡΕΣ ?? Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗ .ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ , ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΑ.

    ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΛΑ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΟΣΩΝ ΠΕΣΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ . ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ?
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΣΥΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

    ΣΕΒΟΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΤΕ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΡΙΝΑΤΕ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑΤΕ Ή ΘΑ ΨΗΦΗΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΚΡΙΝΑΤΕ ΕΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε του Συλλόγου Πανοράματος,
    Η άποψή σου ότι πρέπει να διαδηλώνουμε μεν, αλλά όχι τη μέρα της 25ης Μαρτίου, δηλ. τη μέρα που γιορτάζουμε την Επανάσταση του Ελληνικού λαού για την ελευθερία του, δείχνει πόσο είσαι και συ επηρεασμένος από τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης .
    Όλοι θέλουν έναν ανώδυνο εορτασμό. Τα παιδάκια θα παρελάσουν, οι γονείς θα τα φωτογραφήσουν, οι γιαγιάδες θα τα χειροκροτήσουν, οι πολιτικοί θα στηθούν στις εξέδρες τους, περήφανοι για το μεγάλο έργο τους, κι μετά όλοι ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι, θα πάμε στα σπιτάκια μας και θα φάμε τη σκορδαλιά και τον μπακαλιάρο μας. Αύριο, σε μια αίθουσα,θα κάνουμε και τη διαμαρτυρία μας.
    Όμως , αγαπητέ φίλε, που μόνο από το γραπτό σου σε ξέρω, αυτά είναι εικόνες από το χθές.
    Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, μπορεί να είσαι από τους ελάχιστους τυχερούς , οι ζωές μας πλέον καταστράφηκαν. Τα παιδιά μας είναι άνεργα, οι επιχειρήσεις μας υπερχρεωμένες, τα σπίτια μας για πλειστηριασμούς γιατί δεν έχουμε για τις δόσεις των δανείων, τις οικογένειες των ανέργων ταϊζουν οι συνταξιούχοι γονείς, που όμως βλέπουν τις συντάξεις τους να κουρεύονται καθημερινά.
    Είναι απορίας άξιο πώς ο Ελληνικός λαός τα αντέχει όλα αυτά.
    Και να η επέτειος της ελληνικής επανάστασης.
    Πώς αλήθεια πρέπει να τον προβληματίσει, πώς θα πρέπει να παραδειγματισθεί απ'αυτήν; Πώς θα την τιμήσει καλύτερα;
    Φυσικά σηκώνοντας λίγο το κεφάλι του, λέγοντας φτάνει, ως εδώ, δεν αντέχω άλλο.
    Κι όμως, μας θέλουνε χωρίς την παραμικρή φωνή, χωρίς κιχ, μιλάνε για μειοψηφίες. Δηλαδή τις μεοψηφίες έχουν καταστρέψει; Οι μειοψηφίες υποφέρουν αυτή τη στιγμή;
    Γι' αυτό πάψε να προσβάλλεις αυτή τη μέρα θεωρώντας την μνημόσυνο. Η μέρα αυτή είναι μέρα αντίστασης και πάλης. και συγχαρητήρια σ΄αυτούς που με ένα ελάχιστο για την περίσταση τρόπο, την τιμήσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή