ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Λαϊκή Συσπείρωση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για μια ακόμη φορά παρακολουθήσαμε το θέατρο του παραλόγου  κατά τη διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου μας.
Για πολλοστή φορά καταστρατηγήθηκε με την αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο κανονισμός λειτουργίας που οι ίδιοι ψήφισαν.
Καταγγέλλουμε την στάση του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί δεν επέτρεψαν να ακουστεί η διαφορετική αντίληψη για τον προϋπολογισμό που κατέθεταν οι εκλεγμένοι με  τη Λαϊκή Συσπείρωση προφανώς γιατί αυτά που ακούγονταν ήταν πέρα από τα
πιστεύω τους.




Ο προϋπολογισμός κατά την άποψή μας δεν είναι κωδικοί και νούμερα. Ο προϋπολογισμός που ψηφίσθηκε από τις παρατάξεις που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, είναι προϊόν της αντιλαϊκής πολιτικής που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ αλλά και του Δήμου Φυλής που το αποδέχεται.
Είναι οι πολιτικές που  εξαθλίωσαν τους εργαζόμενους όλης της χώρας, που έχουν εκτινάξει την ανεργία στο 22%, που έχουν διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις με τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, την εργασιακή ομηρία με τα διάφορα προγράμματα σε συνεργασία με τις ΜΚΟ. Είναι οι ίδιες πολιτικές που ιδιωτικοποιούν την παιδεία την υγεία την πρόνοια κλπ. Είναι η πολιτική της ανταποδοτικότητας και του χαρατσιού.

Εμείς σα Λαϊκή Συσπείρωση επειδή πιστεύουμε ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι μια λογιστική κατάσταση και περιγραφή έργων που δεν θα γίνουν, αλλά ο καθρέφτης της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλο το οικοδόμημα από την κεντρική εξουσία μέχρι το Δήμο μας τον καταψηφίσαμε, απαιτώντας τα παρακάτω :
1.   Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των  αναγκών του Δήμου μας που θα προέρχεται από την φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου σε ποσοστό 45%, από την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας.
2.   Πλήρης επιστροφή των παρακρατηθέντων  πόρων από τους ΟΤΑ ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, τους οποίους με ευθύνη των δυνάμεων που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απεμπόλησε η πρώην ΚΕΔΚΕ και η τωρινή ΚΕΔΕ.
3.   Κατάργηση κάθε είδους τοπική φορολογία, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
4.   Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
5.   Έργα υποδομής με πόρους από το κράτος που θα κατευθύνονται για την κάλυψη των  αναγκών της οικογένειας, όπως λαϊκή κατοικία, σύγχρονα σχολεία, αντισεισμική θωράκιση κλπ.
6.  Δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, πλήρη κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και τα ων παιδικών σταθμών.
7.  Κατάργηση των αποζημιώσεων των αιρετών για τη συμμετοχή τους στα  Συμβούλια, τις Επιτροπές και τα Νομικά πρόσωπα.
Δημήτρης Τσιουμπρής – Βασίλης Φάρκωνας
Δημοτικοί Σύμβουλοι


πηγή http://www.otyposnews.gr/archives/38661

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια