«Πυροτεχνήματα» τα δημοσιεύματα για το ΧΥΤΑ Κερατέας


Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012



Ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει από το Μάιο του 2011 καταθέσει τις οριστικές του προτάσεις για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων...
των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, ενώ ολοκληρώνει και τη μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για την προτεινόμενη θέση στην Κερατέα, στην τοποθεσία Φοβόλες ή Βραγόνι.


Στο μεταξύ περιμένει το κείμενο της απόφασης του ΣτΕ που αφορά τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων για τα έργα σε Γραμματικό και Κερατέα, για να μπορέσει να αντιληφθεί το σκεπτικό της αλλά και να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του.

Τα πυροτεχνήματα, οι προσφυγές και οι αγωγές

Στο Δήμο Λαυρεωτική τονίζουν πως είναι συνεπείς στο διάλογο που έχουν τους τελευταίους μήνες με την κυβέρνηση και χαρακτηρίζουν «πυροτεχνήματα προς κάθε κατεύθυνση», τα πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «πράσινο φως» στη συνέχιση της κατασκευής ΧΥΤΑ στην περιοχή, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν δύο προσφυγές στο ΣτΕ για απαλλοτριώσεις και δασικό, όπως επίσης και οι αγωγές των ιδιοκτητών απέναντι στο δημόσιο για νομή και κατοχή.

Τέλος, ο Δήμος θεωρεί απαραίτητο να φρεσκάρει τη μνήμη όσων το χρειάζονται, αναφέροντας και την τελεσίδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται κάθε έργο στην περιοχή.

Το πλάνο του Δημάρχου

Δεν θα γίνει ΧΥΤA στην Κερατέα όπως προβλεπόταν από τον ΠΕΣΔΑ Αττικής, τονίζει ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κών/νος Λεβαντής, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη πρόταση έχει γίνει δεκτή τόσο από το υπουργείο Ανάπτυξης όσο και από το ΥΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο Δήμος θα δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό πάρκο, 50 στρεμμάτων δίπλα στον παλαιό ΧΑΔΑ στις Φοβόλες, ο οποίος θα αναπλαστεί. Στην παραπάνω έκταση θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο που θα δέχεται και θα επεξεργάζεται περίπου 80.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως από τους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού. Ενώ το τελικό – επεξεργασμένο προϊόν θα μεταφέρεται αλλού ή θα αξιοποιείται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια