Αντιμετώπιση του χαρατσιού μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ, στους δημότες


Α Π Ο Φ Α Σ Η
Αριθ. Πρακτικού 22
Αριθ. Απόφ. 278
ΘΕΜΑ : Εξέταση αιτήματος του 1/3 των μελών του συνολικού αριθμού των δημοτικών συμβούλων που υπεβλήθη δια της υπ΄ αριθ. πρωτ. 53380/10-11-2011 αιτήσεως, για το θέμα : «Αντιμετώπιση του χαρατσιού μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ, στους δημότες» και συντονισμός με τους άλλους Δήμους, σύμφωνα με την παρ. 2 του αρ 67 του ν. 3852/2010.
Το  Δ.Σ. αφού άκουσε τα πιο πάνω λεγόμενα, μετά από διαλογική συζήτηση,
Α  π  ο  φ  α  σ  ί  ζ  ε  ι
Ομόφωνα αποδέχεται την ανωτέρω εισήγηση και εγκρίνει τα εξής:
  1. Έκφραση αντίθεσης και καταδίκης των νέων φοροχαρατσιών που αποστέλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, βάσει του Ν. 4021/11.
  2. Στήριξη του κάθε εργαζόμενου, άνεργου, συνταξιούχου, μικρού επαγγελματία, σπουδαστή και οποιουδήποτε άλλου που δεν αντικατοπτρίζεται σε αυτές τις κατηγορίες, που αρνούνται να πληρώσουν, είτε   επειδή δεν μπορούν είτε επειδή δεν θέλουν.
  3. Άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, ενώ θα αποτρέπεται η διακοπή ρεύματος.
  4. Αποστολή εξώδικου στη ΔΕΗ για τυχόν βλάβες στις ηλεκτρικές συσκευές.
  5. Κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.
  6. Προσφυγή  στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  7. Συμμετοχή στη κατάληψη των εργαζομένων της ΔΕΗ.
  8. Έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου.
  9. Δημιουργία γραφείου στη Πολεοδομία για την διόρθωση των λαθών των τ.μ.
  10. Δημιουργία γραφείου στη Κοινωνική Πολιτική για παραλαβή αιτημάτων προς εξέταση από τη διαδημοτική επιτροπή που έχει δημιουργηθεί για την απομάκρυνση των οικίσκων.
  11. Πληρωμή σε ΑΤΜ Τραπεζών, της αξίας κατανάλωσης του ρεύματος και προσκόμιση των αποδείξεων στο γραφείο που θα ασχολείται με το θέμα στην  Κοινωνική Πολιτική, για να ενεργοποιήσουμε τη νομική υπηρεσία.
  12. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς και στη διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 
Αναθέτει στο Δήμαρχο για τα περαιτέρω.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια