Επίσκεψη Παπακωνσταντίνου σε Κερατεά και Φυλή




ΥΠΕΚΑ: Επίσκεψη Παπακωνσταντίνου σε Κερατεά και Φυλή







Τις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Δυτικής Αττικής, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής, καθώς και το χώρο της παλιάς χωματερής τoυ πρώην Δήμου Κερατέας στον Δήμο Λαυρεωτικής επισκέφθηκε σήμερα,
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνοδευμένος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ Άρη Αλεξόπουλο.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α) και Δήμαρχο Κηφησιάς, Ν. Χιωτάκη, και τον δήμαρχο Φυλής, Δ. Μπουραΐμη, οι οποίοι του παρουσίασαν τις εγκαταστάσεις της Ο.Ε.Δ.Α. Δυτικής Αττικής.


Ο υπουργός ΠΕΚΑ ενημερώθηκε διεξοδικά για την λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων που περιλαμβάνονται στο χώρο της Ο.Ε.Δ.Α. Δυτικής Αττικής, όπως του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης–Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ Ι), του αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων, τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το βιαέριο, που παράγεται από το αποκατεστημένο τμήμα του ΧΥΤΑ, καθώς και του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.).


Επιπλέον, ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Κ. Λεβαντή, για την πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής σχετικά με την αξιοποίηση της παλιάς χωματερής ως χώρου κατασκευής της Ο.Ε.Δ.Α. Νοτιανατολικής Αττικής αντί του χώρου που προτείνεται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Αττικής.


Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τις επισκέψεις στους συγκεκριμένους χώρους έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα, πραγματοποίησα δύο πολύ χρήσιμες επισκέψεις. Μου δόθηκε η ευκαιρία, με την επίσκεψη στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Δυτικής Αττικής να αξιολογήσω από πρώτο χέρι, τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου.
Όσον αφορά στο χώρο της παλιάς χωματερής της Κερατέας, όπως ίσως είναι γνωστό, ο Δήμος Λαυρεωτικής προτείνει να κατασκευαστεί εκεί η Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Νοτιοανατολικής Αττικής. Το ΥΠΕΚΑ είναι διατεθιμένο να εξετάσει θετικά μια παρόμοια προοπτική, εφόσον φυσικά κατατεθεί και εγκριθεί περιβαλοντική μελέτη. 


Είναι σαφές ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική θα είναι πράγματι ολοκληρωμένη με την κατασκευή των υπολοίπων έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού και την μεγέθυνση της ανακύκλωσης, που θα πρέπει να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια