Σχολικοί φύλακες στο Δήμο Φυλής


ΠΈΜΠΤΗ, 1 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Σχολικοί φύλακες στο Δήμο Φυλής - Απόλυτη δικαίωση για τον Δ. Ανυφαντάκη


Ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων Δημήτρης Ανυφαντάκης χαιρετίζει την απόφαση της διοίκησης του Δήμου Φυλής για την άμεση πρόσληψη με την διαδικασία των δίμηνων συμβάσεων σχολικών φυλάκων για τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Φυλής οι οποίοι εδώ και περίπου δύο εβδομάδες έχουν αναλάβει τα νέα τους καθήκοντα, δημιουργώντας αμέσως κλίμα ασφάλειας στις σχολικές κοινότητες, οι οποίες στην περιοχή μας αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με κακοποιά στοιχεία στην προσπάθεια τους να διαφυλάξουν το σχολείο αλλά και την σωματική τους ακεραιότητα. 


Η εφαρμογή αυτής της απόφασης δικαιώνει πλήρως των Δημήτρη Ανυφαντάκη ο οποίος εδώ και έντεκα μήνες ήταν ο μόνος από το σύνολο των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων ο οποίος έφερε το θέμα σε τέσσερις διαφορετικές συνεδριάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων τρείς φορές ως προ ημερησίας διάταξης θέμα και μια φορά ως θέμα ημερήσιας διάταξης με έγγραφο που κατέθεσε προς το προεδρείο της Δημοτικής Κοινότητας τον Μάιο του 2011 (βλ. ανάρτηση: http://www.anyfantakis-allagi.blogspot.com/2011/05/blog-post_20.html). Ο Δημήτρης Ανυφαντάκης παράλληλα είχε εκθέσει μέσα από σειρά άρθρων της κατάσταση του επικρατεί στις σχολικές μονάδες και την εδραίωση κλίματος ανασφάλειας μετά από σειρά διαρρήξεων, κλοπές υλικών και τραυματισμούς μαθητών από εξωσχολικούς ενημερώνοντας τους δημότες και την διοίκηση (βλ. αναρτήσεις:http://www.anyfantakis-allagi.blogspot.com/2011/05/2.html ,http://www.anyfantakis-allagi.blogspot.com/2011/03/2-25.html , http://www.anyfantakis-allagi.blogspot.com/2011/03/2.html ,http://www.anyfantakis-allagi.blogspot.com/2011/09/8.html).
Ο Δημήτρης Ανυφαντάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα: «Χαιρετίζω την απόφαση της διοίκησης του Δήμου Φυλής να προσλάβει σχολικούς φύλακες βάζοντας την βάση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των επιθέσεων παραβατικών και περιθωριακών στοιχείων στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Παράλληλα εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί οι πιέσεις μου προς την διοίκηση για την ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος κατά τους τελευταίους έντεκα μήνες ευόδωσαν και επέτρεψαν σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να αισθάνονται ασφαλέστεροι μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Η παραπάνω απόφαση και η εφαρμογή μας απέδειξαν αυτό που ήδη από την προεκλογική περίοδο είχα τονίσει, ότι πρέπει δηλαδή να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για τα προβλήματα της ζωής που είναι κοινά για όλους. Η επίμονη μου πάνω στο ζήτημα της φύλαξης των σχολικών κτιρίων, που εκδηλώθηκε μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων μου στο κοινοτικό και στο δημοτικό συμβούλιο, όπου κατέθεσα σειρά προτάσεων για την ασφάλεια της σχολικής ζωής, δημιούργησε μια έντονη κινητικότητα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και οδήγησε τελικά στη λύση του. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί την αρχή ενός δύσκολου δρόμου για την αντιμετώπιση ίσως του σημαντικότερου προβλήματος του νέου δήμου φυλής, της παραβατικότητας. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και η ευθύνη διοίκησης και αντιπολίτευσης είναι μεγάλη απέναντι στους δημότες που δεινοπαθούν καθημερινά. Παράλληλα θέλω να τονίσω την ανάγκη να συνεχιστεί και να μην εγκαταλειφθεί το μέτρο της φύλαξης των σχολικών κτιρίων καθώς η σημασία του είναι διπλή για τους δημότες. Δηλαδή πετυχαίνουμε να εξασφαλίσουμε και την ασφάλεια στις σχολικές μονάδες και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε και την τοπική ανεργία μέσω των δίμηνων προγραμμάτων απασχόλησης. Κοινός μας στόχος στο επόμενο διάστημα πρέπει να είναι η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας σε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια