Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜ.ΑΡΧΗ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ



   
Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜ.ΑΡΧΗ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Το ΟΧΙ της Φυλής ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της Δημοτική Κοινότητας Ζεφυρίου κατήγγειλε με επιστολή της την Δημοτική Αρχή Φυλής που δέχτηκε να εφαρμόσει την διαταγή της Υπουργού Παιδείας να μην συμμετάσχουν στην μαθητική παρέλαση όσα σχολεία πραγματοποίησαν καταλήψεις

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της Δημοτική Κοινότητας Ζεφυρίου κατήγγειλε με επιστολή της την Δημοτική Αρχή Φυλής που δέχτηκε να εφαρμόσει την διαταγή της Υπουργού Παιδείας να μην συμμετάσχουν στην μαθητική παρέλαση όσα σχολεία πραγματοποίησαν καταλήψεις.
Ακολουθεί η επιστολή – καταγγελία:
Μια αυγή, γαλάζια χρυσαυγή, μας ζήτησαν
να δώσουμε τ' ατίμητα στου εχθρού τα χέρια.
ΟΧΙ, το βροντοφώναξαν Ελλήνων στόματα
και το' μαθεν ευθύς ο κόσμος όλος………
Τι μας κοιτάτε; Οι νέοι Έλληνες
σαν τους παλιούς είναι γιγαντομάχοι.
ΟΧΙ, δεν θα περάσετε. Όπλα και τείχη οι ψυχές και τα κορμιά μας.
Σ.Κωνσταντινιάδου
Με αυτά τα λιτά λόγια η ποιήτρια μιλά για του λαού μας την ένδοξη πλευρά, την τιμημένη μνήμη στους ήρωες, μιλά για έννοιες και αξίες που σήμερα όλοι εμείς γονείς , εκπαιδευτικοί και μαθητές , περισσότερο από ποτέ πρέπει να υπερασπιστούμε και να βροντοφωνάξουμε απ΄ άκρη σ΄άκρη αυτού του πλανήτη.
Σήμερα εμείς οι γονείς οφείλουμε να γίνουμε ασπίδα προστασίας και παράδειγμα αγώνα για τα παιδιά μας. Να μη γίνουμε μια κοινωνία φοβισμένων και ηθικά χρεοκοπημένων ανθρώπων που υπομένουν την ισοπέδωση της ζωής και του μέλλοντος των παιδιών τους, την λήθη στους αγώνες και την Ιστορία μας.
Γι΄αυτό καλούμαστε σήμερα υπερασπιζόμενοι τα παιδιά μας να καταγγείλουμε την αντίθεση λόγων και έργων του Υπουργείου Παιδείας που με ανακοινώσεις του καλεί όλους μας ……… «να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας, προτάσσοντας το εθνικό «εμείς» και όχι το προσωπικό, κομματικό ή συντεχνιακό «εγώ» και να δώσουμε το παράδειγμα συμμετοχής στην ανόρθωση της χώρας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία » ….. απαγορεύοντας όμως στους μαθητές να τιμήσουν τους ήρωες συμμετέχοντας στις παρελάσεις, επειδή συμμετείχαν στις καταλήψεις των σχολείων ζητώντας το σημερινό δικό τους δίκαιο:
Την αντίθεσή τους στην Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για την ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ χωρίς Μάθηση, χωρίς Βιβλία αλλά με Απαγορεύσεις, Εισαγγελείς και Εκφοβισμό σε γονείς ,μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Αυτή είναι η «Ελπίδα» του Αύριο
Η ευθύνη όλων μας στην Ιστορία μας.
πηγή:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια