Ήθελαν να μετατρέψουν σε χωματερή το Ελληνικό


Ήθελαν να μετατρέψουν σε χωματερή το Ελληνικό - Η κινητοποίηση Δημοτικής Αρχής και κατοίκων απέτρεψε τα χειρότερα

     Η δυναμική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης και περίπου 500 κατοίκων της περιοχής εμπόδισε το να μετατραπεί η περιοχή δίπλα από το Αεροδρόμιο Ελληνικού σε χωματερή.
     Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 23:00, όταν τα φορτηγά των ιδιωτών που έχουν αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων άρχισαν να τα εναποθέτουν στο χώρο κοντά στο Κ.Τ.Ε.Ο. Ελληνικού και τα αμαξοστάσια των λεωφορείων και των τραμ. Μόνο 2 από αυτά πρόλαβαν, καθώς αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων που εμπόδισε τη δράση αυτή.
     Από κοινού Περιφέρεια Αττικής και ιδιωτικές εταιρείες θέλησαν να δημιουργήσουν μια νέα χωματερή στο
Ελληνικό. Μάλιστα, σε σχετικά μικρή απόσταση υπάρχουν νηπιαγωγεία και σχολεία. Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, σε δήλωσή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ για το θέμα αυτό είπε: "Είναι απαράδεκτα αυτά που γίνονται, με εντολή της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας, έχουν βγει πέρα από κάθε λογική, ενώ είναι απαράδεκτη και η στάση της αστυνομίας."
     Η Δημοτική Αρχή, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν σε διαρκή επαγρύπνηση και θα περιφρουρούν επί 24ωρου βάσεως το χώρο, ώστε να αποτραπεί κάθε περαιτέρω δράση των εταιρειών αυτών. Εντύπωση προκαλεί, όμως, και το γεγονός ότι η Αστυνομία παρόλο που ήταν παρών, δεν έκανε τίποτα ώστε να αποτρέψει την ΠΑΡΑΝΟΜΗ και απαράδεκτη αυτή ενέργεια.
     Η περίπτωση του Ελληνικού δεν είναι η μόνη, καθώς ο Θ. Μπαλασόπουλος (πρόεδρος Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) κατήγγειλε την απόρριψη σκουπιδιών και στο Γουδί, κοντά στο θέατρο Badminton. Ακόμη, υπάρχουν καταγγελίες πολιτών ότι φορτηγά των εταιρειών κατευθυνόντουσαν προς το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, αλλά και άλλες για ρίψη των σκουπιδιών στον Πατραϊκό Κόλπο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ"
ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. To Σάββατο το βράδυ στο κατ' εξοχήν κυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό ο κ.Περιφεριάρχης (εκλεκτός της κυβέρνησης του μνημονίου ) ωρυόταν γιά το πρόβλημα με τα σκουπίδια<>. Απ' ότι γνωρίζουμε έχει δίκιο .....το μόνο που έχει αναλάβει εργολαβικά ο ίδιος είναι να <> ΕΡΓΟΛΆΒΟ που θα αναλάβει την κατασκευή των εργοστασίων βιοξήρανσης (καύσης) των μή.... μολυσματικών απορριμάτων για την περιοχή μας. (Εμείς ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ !!!!ΟΥΤΕ ΤΡΩΚΤΙΚΑ!!!!!!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΑ κ.κ.Δημοσιογράφοι?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την απόπειρα από τους ιδιώτες εργολάβους, στους οποίους ο κυβερνητικός κ. Περιφεριάρχης απ' ευθείας ανέθεσε το έργο της αποκομιδής,να αποθέσουν παράνομα τα σκουπίδια στο Ελληνικό και αλλού,ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή