1ο βραβείο μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ Ταινιών απέσπασε ο



1ο βραβείο μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
 απέσπασε ο σκακιστής του συλλόγου ΣΠΚ ΦΥΛΗΣ  μας Γιώργος Φουρτούνης, το
 Σάββατο 14/9/2011, με την ταινία του "Πίστομα". .Περισσότερες
πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στις παρακάτω σελίδες:




PISTOMA FOURTOUNHS«Πίστομα», του Γιώργου Φουρτούνη

ΒΡΑΒΕΙΑ 34ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
Το σκεπτικό της Επιτροπής Εθνικού Διαγωνιστικού
Εκπροσωπώντας την κριτική επιτροπή του 34ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μηκους Δράμας θέλω να εκφράσω τη διαπίστωση και την ικανοποίησή μας για τη συνέχιση και την εξέλιξη αυτού του θεσμού της φιλόξενης αυτής πόλης, σε έναν από τους σοβαρότερους θεσμούς οι οποίοι προσφέρουν έργο στον ελληνικό και ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αξίζουν συγχαρητήρια και ενθάρρυνση στον Πρόεδρο του Φεστιβάλ και Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Αντώνη Παπαδόπουλο γι’ αυτό το επίτευγμα, που θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για τους θεσμούς μας. Όσον αφορά το αντικείμενο της εργασίας μας, εντυπωσιαστήκαμε από τον θεματικό πλούτο και το εξαιρετικό επίπεδο των ταινιών και στον καλλιτεχνικό και τεχνικό τομέα. Κι εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους ανεξαιρέτως τους δημιουργούς που συμμετείχαν και που εμπιστεύτηκαν τις ταινίες τους στην κρίση μας.
Προσπαθήσαμε να κάνουμε την αξιολόγησή μας, εξαντλώντας κάθε γνώση και σκέψη που θα μπορούσε να μας βοηθήσει στις αυστηρά υποκειμενικές θεωρήσεις μας για να είμαστε όσο μπορούμε πιο αντικειμενικοί. Δεν ήταν εύκολο, μπροστά σε μια πληθώρα νέων, ταλαντούχων και πολλές φορές ολοκληρωμένων δημιουργών.
Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε και να χαιρετίσουμε τον ικανό αριθμό ανεξάρτητων παραγωγών, καθώς και τη συνέχιση της στήριξης της ταινίας μικρού μήκους από τη δημόσια τηλεόραση.
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
1ο Βραβείο Μυθοπλασίας
Απονέμεται στην ταινία «Πίστομα», του Γιώργου Φουρτούνη
Η ΕΡΤ προσφέρει στον βραβευμένο σκηνοθέτη τη δυνατότητα, να κάνει χρήση παροχής εξοπλισμού και στελεχιακού δυναμικού της, αξίας έως 10.000 ευρώ για την παραγωγή της επόμενης ταινίας του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια