Καθυστερήσεις στις απαιτούμενες εργασίες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Το σωματείο εργαζομένων του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων Κοινοτήτων Νομού Αττικής παρενέβη άμεσα για την καθυστέρηση των εργασιών κατασκευής και λειτουργίας των μονάδων επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α, Γιώργος Ζαχαρόπουλος επεσήμαινε τα παρακάτω:



Με αφορμή το θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων που συζητήθηκε στην συνεδρίαση του στις 26/7/2011, το σωματείο εργαζομένων στον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α επισημαίνει τα παρακάτω:

1. Αποκλειστικός φορέας της υλοποίησης των διαδικασιών κατασκευής καθώς και λειτουργίας των μονάδων επεξεργασίας των απορριμμάτων της Αττικής είναι ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α (ως Φ.Ο.Σ.Δ.Α.). Είναι ο μοναδικός φορέας που έχει την τεχνογνωσία της διαχείρισης των απορριμμάτων και διαθέτει το κατάλληλο προς τούτο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Μοναδική προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση πόρων από το Ε.Σ.Π.Α και την κεντρική διοίκηση.

2. Οι εργαζόμενοι στον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α με απόλυτη σαφήνεια δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να αφαιρεθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

3. Πρέπει άμεσα να σταματήσει κάθε σκέψη για παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες και σχεδιασμούς, διότι μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν την ανατροπή αυτών. Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει κατανοητό σε όλους ότι ο χώρος του Χ.Υ.Τ.Α Φυλής έχει επάρκεια για 2 ακόμη χρόνια .Δεν υπάρχει περιθώριο πλέον για άλλους πειραματισμούς από την Κεντρική Διοίκηση η οποία από το 2005 μέχρι σήμερα οδήγησε σε αδιέξοδο την κατάσταση των έργων διαχείρισης στην Αττική.

Το Δ.Σ. καλεί τους εργαζόμενους στον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε αυθαιρεσία για αφαίρεση των νομικά κατοχυρωμένων αρμοδιοτήτων του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια