Κείμενο συλλογής υπογραφών για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
Εμείς που έχουμε ζήσει για δεκαετίες δίπλα στην χωματερή των Άνω Λιοσίων  και στον σημερινό ΧΥΤΑ Φυλής, εμείς που βιώσαμε την υποβάθμιση της περιοχής της δυτικής Αθήνας και της δυτικής Αττικής , εμείς που γνωρίζουμε την ανυπολόγιστη καταστροφή που έχει επιφέρει η εγκατάσταση αυτή στο περιβάλλον της περιοχής  μας, ζητάμε σήμερα το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
Ζητάμε ένα νέο περιφερειακό σχεδιασμό σύγχρονο, δίκαιο και φιλικό στο περιβάλλον.  Ένα νέο σχεδιασμό   που να στηρίζεται στην αποκέντρωση και στην κοινωνική συμμετοχή, που δίνει προτεραιότητα στη μέγιστη δυνατή ανάκτηση και την ελαχιστοποίηση των προς ταφή απορριμμάτων.
Ειδικότερα για τον ΧΥΤΑ Φυλής ζητάμε:
  • Να μην εγκατασταθούν  στην ΟΕΔΑ Φυλής οι νέες μονάδες της βιοξήρανσης του δεύτερου  ΕΜΑΚ και της αεριοποίησης.
  • Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει και  κλίμακα  μείωσης του όγκου των απορριμμάτων που θα πηγαίνουν για ταφή για όσο διάστημα λειτουργεί η εγκατάσταση σαν χώρος τελικής διάθεσης.
  • Επανεξέταση και επανασχεδιασμό της λειτουργίας  υφιστάμενων εγκαταστάσεων (ΕΜΑΚ, μονάδα αποτέφρωσης νοσοκομειακών κλπ) .
  • Ένταξη της ευρύτερης περιοχής σε ειδικό πρόγραμμα απορρύπανσης και περιβαλλοντολογικής αποκατάστασης.
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ!
Στείλτε το ονοματεπώνημο και την ιδιότητά σας στο: protoboulia.ditikon@gmail.com
Αναρτήθηκε από τον/την ZeRdO στο Απριλίου 29, 2011

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια